El dimarts dia 25 d'abril va tenir lloc a Palma la presentació del Nomenclàtor toponímic de les Illes Balears, estudi encapçalat pel professor del Departament de Filologia Catalana de la UIB, Joan Miralles Montserrat, que recull la forma oficial catalana de prop de 50.000 topònims de les Illes Balears. Així, aquesta llista és la que pretén servir de base dels topònims oficials de les Illes Balears, conforme disposen tant l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears, la Llei de normalització lingüística a les Illes Balears, com el Reglament lingüístic municipal.

 La tasca de recopilació i anàlisi s'ha realitzat des de fa uns 20 anys, amb una col·laboració important d'informants d'arreu dels municipis de les Balears.

 

En el cas del municipi de Capdepera, hi ha col·laborat l'Ajuntament de Capdepera, en successives reunions des de 2003, i al llarg d'aquests anys s'ha comptat amb diferents informants del municipi, caracteritzats per ser bons coneixedors de l'entorn municipal des de la terra o de la mar.

Han estat: Manuel Fuster Lareu "da Can Pere Andreu", Jaume Garau Lliteres "Papaió", Sebas Julià Flaquer "Sebas", Pere Melis Garau "Colom", Mateu Orpí Servera "Xerubí", Manuel Muntaner Fernández "Murta", Pere Orpí i Ferrer "de na Gambusina" i Josep Terrassa Flaquer "de na Maians".

S'espera en properes dates fer-ne una presentació al municipi. L'edició, fins al moment, només s'ha realitzat en digital, consultable en breu al web de l'IEC.