Tècnics de Medi Ambient de la Conselleria informaren de dos espècies que fan mal als nostres ecosistemes


 

L’eruga barrinadora del garballó, la Paisandisia Archon, ja ha arribat a Capdepera, i així s’ha constatat després de trobar exemplars de garballó afectats. La setmana passada, tècnics del Servei de Sanitat Forestal del Govern de les Illes Balears, oferiren una xerrada informativa a tots els interessats en la qual es va parlar de les característiques de l’insecte, de com reconèixer-lo i com saber si un garballó està afectat per l’eruga. Així mateix, les notícies no foren bones, ja que es va comentar que, en aquests moments, no hi ha remei efectiu per lluitar contra la plaga.

 Segons es va comentar i en un context de finca rústica particular, es possible prevenir l’afectació de les palmeres tractant-les amb fitosanitaris, i que una vegada la palmera està infectada el més convenient és tallar-la i cremar-la.

 

Per a qualsevol dubte, el ciutadà pot telefonar al departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Capdepera (971563052), o a la Conselleria (971 17 66 66).

Per altra banda, aquests dies han aparegut nius de vespa asiàtica a la zona de Llevant, concretament a Sa Coma i a Capdepera. Aquest tipus de vespa posa en perill l’ecosistema del mediterrani ja que s’alimenta de les abelles. Es demana la col·laboració ciutadana perquè avisi immediatament al departament de Medi Ambient de l’Ajuntament (971563052) o al departament de Zoologia de la Universitat de les Illes Balears (971173155) en cas de trobar indicis de vespa asiàtica.