La nit passada del 23 de juny es va repetir la tradició de la revetlla de Sant Joan a la platja de son Moll. No eren fogueres el que hi havia, sinó petites rotllades amb torxes o espelmes per festejar aquesta nit màgica, que arreplega a famílies i amics al voltant de la llum del foc per a celebrar el solstici d'estiu.

     Aquesta festa, que també s'anomena Nit de les bruixes o Nit de foc, té un origen pagà, tot i que l'esglèsia catòlica la considera per fer-la coincidir amb el dia de naixement de Sant Joan Babtista. El vespre va ser agradable, i la mar calma només parlava a través de la remor de les ones que tímidament arribaven a la vorera. Hi havia grups d'amics que bevien en silenci, d'altres que cantaven, acompanyats del so d'una guitarra i de djembés: cançons d'amor i rumbes d'estiu per esperar l'hora màgica, les dotze del vespre. Per a alguns, arribava el moment de posar els peus en remull o de banyar-se, per sentir la sensació d'haver estat purificats o per posar en comú una tradició.

   En aquest vespre, l'aigua, així com el foc o el cant, actuen d'elements purificadors per espantar els mals esperits. Les rotllanes eren nombroses i cobrien la major part de la platja, agrupades, sobretot, en la zona dels hotels. Alguns, fins i tot, havien aprofitat per sopar vora mar. Una altra qüestió seria la brutícia que es genera en aquests tipus de festes, o la manca de conscienciació per part d'alguns grups de persones. Tot i així, hem de dir que el comportament de la gent fou bastant cívic i que hi havia, en certs moments, més silenci que renou.

     En definitiva, va ser una festa que encetà l'estiu i li atorgà un aire màgic i càlid. Esperem que, en properes celebracions, vagi acompanyada del sentit comú i de la bona harmonia que han caracteritzat la festa d'enguany.