Margalida Massanet Terrassa i Caterina Maria Barceló Orpí, de l’Institut Capdepera de Capdepera (Mallorca), amb el treball "La figuera de moro, de la necessitat a l’oblit. Adaptació del producte a la cuina d’avui en dia", són unes de les sis finalistes del Premi UB - Ferran Adrià amb Gallina Blanca.
Enhorabona!
Un dels àmbits de coneixement de la Universitat de Barcelona és el de l’alimentació i la nutrició, que desenvolupen diversos grups de recerca i que s’imparteix en dues titulacions de grau (Nutrició Humana i Dietètica, i Ciència i Tecnologia dels Aliments, de l’altra) i en diversos màsters i cursos de postgrau.
A fi de promocionar aquests estudis, i també per afavorir treballs de recerca que relacionin les diverses ciències amb les realitats quotidianes, la Universitat de Barcelona convoca un premi per a treballs de recerca de batxillerat sobre aquesta temàtica.
Ferran Adrià, doctor honoris causa per la Universitat de Barcelona, ha acceptat que el Premi porti el seu nom, i l’empresa Gallina Blanca col·labora amb l’esponsorització.
La Universitat de Barcelona, en el marc dels objectius del Campus de l'Alimentació de Torribera convoca en aquesta 7a edició, el Premi UB - Ferran Adrià amb Gallina Blanca per a treballs de recerca de batxillerat relacionat amb el fet alimentari.
Reunit el jurat tècnic del Premi Ferran Adrià, tal com estableixen les bases del premi, aquest ha acordat per unanimitat seleccionar els següents treballs finalistes:
- A l’entorn dels transgènics: seguiment d’un camp de varietats de panís. Autora: Sònia Gotsen Epina, del Col·legi La Salle de Mollerussa.
-
El secret de la ceba: anàlisi de l’efecte saciant de la fibra de ceba. Autora: Maria Alamon Reig, de l’Institut Ronda de Lleida.
-
La dieta cetogènica com a tractament per a l’epilèpsia. Autores: Carla Ruiz Casals, Marta Cosano Bofill i Laura Buyreu Jorba, de l’Institució Cultural del CIC de Barcelona.
-
Els microorganismes en el pollastre. Com evitar la seva proliferació. Autor: Gerard Farràs Tapiol, de l’Institut Fonts del Glorieta d’Alcover.
-
La figuera de moro, de la necessitat a l’oblit. Adaptació del producte a la cuina d’avui en dia. Autores: Margalida Massanet Terrassa i Caterina Maria Barceló Orpí, de l’Institut Capdepera de Capdepera (Mallorca)
-
Yummy, els sentits dels aliments. Autora: Elisabeth Pujol Gil, de l’Institut Moisés Broggi de Barcelona.
Els membres de l’equip tècnic vol manifestar la dificultat per triar els sis treballs finalistes, degut a l’alta qualitat dels treballs i vol destacar la feina realitzada per tots els autors i autores dels projectes presentats, alhora que felicita als finalistes.
PRESENTACIÓ DELS TREBALLS
Els autors finalistes hauran de realitzar una presentació oral pública del seu treball. Cada autor/a disposarà de quinze minuts per a la presentació, i el jurat disposarà de deu minuts per formular preguntes.
La presentació tindrà lloc el proper dia 12 de juliol a les 10.00 hores, a l’Edifici La Masia del Campus de l’Alimentació de Torribera (carrer Prat de la Riba, 171 - 08921 Santa Coloma de Gramenet)