El Servei Municipal d’Esports de l’Ajuntament de Capdepera va organitzar ahir horabaixa una nova jornada de formació, aquesta vegada amb el Rugby com a element principal.

La primera ponència va anar sobre alimentació saludable, a càrrec de la nutricionista Margalida Morey, enviada des del Consell de Mallorca. Va comentar que són molts els factors que influeixen en l’alimentació de les persones i que de cada vegada més seguim una dieta més grassa, dolça i salada.

Després va ser el torn de Xisco Olivares, representant de la Federació Balear de Rugby (FBR) i del Centre de Tecnificació, qui va explicar els valors del Rugby. Va comentar que és un esport poc conegut però que de cada dia se’n parla més. Va explicar que és un esport inclusiu i de canvi social, i que tot i que sigui de contacte, no és un dels esports més perillosos que es practiquen. Dins els valors que s’imparteixen amb el rugby hi ha la disciplina, el respecte, la integritat, la passió i la solidaritat.

La tercera ponència va anar a càrrec d’Alejandro Villarubia, representant de la FBR i responsable de l’àrea escolar, qui va explicar com es fa feina amb els nins per transmetre els valors esmentats, i de com l’educació és bàsica per a què aquests valors perdurin dins el rugby.

Per acabar la jornada va ser el torn de Víctor Morante, vicepresident del Club de Rugby Escolar de Capdepera, que va comentar com, ara fa un any, va néixer el primer club de rugby al municipi, i que les seves expectatives són consolidar l’equip sènior i l’equip femení per poder jugar la propera lliga.

L’acte va estar presidit pel Batle de Capdepera, Rafel Fernández, i el regidor d’Esports, Pere Terrassa.