El departament de Medi Ambient estudia la presència
del moscard tigre al municipi


Per a la efecte l’empresa encarregada del mostratge col·locarà en breu ovitrampes, és a dir, trampes amb aigua on la femella del moscard hi diposita els ous. Aquestes trampes s’hauran de controlar cada quinze dies, per extreure dades i al mateix temps evitar un focus de cria.

 
El mostratge es durà a terme fins el 15 de novembre i es farà a Capdepera, Cala Rajada, Cala Agulla, Sa Pedruscada, Es Fangar, Cala Mesquida, Canyamel, Font de sa Cala i cala Provençals.

Fins ara no hi ha hagut indicis de moscard tigre a Capdepera, però amb aquesta iniciativa es volen assegurar de cara a aquesta temporada turística.

Es tracta d’un moscard petit, d’uns 10 mm, que es pot reconèixer per ser negre amb línies blanques al cap, al cos i a les cames. El moscard tigre (Aedes albopictus)  habita a zones urbanes i que provoca picades que poden ser molt molestes.

És una espècie exòtica invasora originària del sud-est asiàtic, que s’ha anat expandint per tot el món aprofitant l’elevat trànsit de persones i mercaderies arreu del planeta. L'any 2012 fou detectat el primer focus de moscard tigre a les Illes Balears, concretament a Bunyola.

Per a més informació es pot consultar el web de la Direcció General d’Espais Naturals i Biodiversitat del Govern de les Illes Balears
(https://www.caib.es/sacmicrofront/contenido.do?mkey=M08092209023624284631&cont=52181&&lang=es)
on hi ha informació general i mesures de prevenció.