El futbol i el centenari del RCD Mallorca, protagonistes de la darrera jornada de xerrades de Capdepera Activa


 

El passat dilluns, dia 19 d'abril, va tenir lloc el barrer acte de la 7ª edició de les Jornades Esport Base “El camí de la Formació a la Competició” dins Capdepera Activa.

L’acte va començar amb l’obertura de les jornades per part de Carles Gonyalons, Director General d’Esports del Govern Balear, qui va destacar l’aposta del seu departamento básicamente a l’esport base. També va dirigir unes paraules d’encoratjament per seguir amb les jornades any rera any, per part de Pep Sansó, Director esportiu del centre de tecnificació i de l’Escola d’Entrenadors, entre d’altres, qui és un veterà de les jornades i que va representar el president de la Federació Balear de Futbol (FFIB), Miquel Bestard, baixa a darrera hora per motius de salut.

A continuació Biel Gelabert, pedagòg, psicòleg i professor a l’escola d’entrenadors de la FFIB, va destacar la importància del futbol en l’educació dels nins i nines, el pès que té el futbol a la societat i com hauriem d’actuar tan pares com entrenadors per donar els millors exemples de comportament i educació als menuts.

També va dir unes paraules de mallorquinisme el president de la Comissió del Centenari del RCD Mallorca, Toni Tugores. Seguidament al col.loqui final, Gelabert i Tugores acompanyaren en Fernando Vázquez, entrenador del primer equip del RCD Mallorca, que contestaren les preguntes dels assistents.

Finalment el batle de Capdepera, abans de tancar les jornades, va fer entrega d’una placa de record en motiu del centenari, al conseller delegat del RCD Mallorca, Moheta Molango, qui va agraïr el detall i va dir que seguirien apostant per apropar-se als pobles i clubs fora de Palma. Molango va entregar també una placa a Miquel Jesús Esteve, soci gabellí més antic del Mallorca, actualmente el número 23 del club.

L’acte va acabar i els convidats van assistir a un sopar a la seu de la Penya Mallorquinista de Cala Rajada, al Bar Juva, on els amfitrions i Tòfol Irles, foren els protagonistes culinaris, juntament amb els convidats del RCD Mallorca i penyistes.