• L'evocació a la fe dels apòstols a Lluc 5, 4-6 ( "«Remau mar endins i caleu les xarxes per pescar». Així ho van fer, i van pescar tants peixos que les xarxes estaven trencant-se.") Que també és una al·lusió als mariners del port de Cala Rajada.
  • Els reis mags (amb el far de Capdepera al fons)
  • Adam i Eva
  • La sibil·la


foto de l'estat actual dels vitralls

Fa just un any es van reunir Gustavo i el rector de la parròquia Mare de Déu del Carme de Cala Rajada, Mn Antoni Amorós per concretar la substitució dels quatre vitralls de la zona nord de l'església que estaven molt deteriorats, fins i tot algun amb filtracions d'aigua. Gustavo es va oferir a realitzar els vitralls i també a cercar esponsors, entre els seus col·leccionistes, que sufragaran les despeses d'aquests nous finestrals.

Els dos principals patrocinadors ha estat el Dr Hans Rust i Uwe Schädel, propietari de l'empresa de tancaments metàlics Fensterbau Elbe Elster GmbH. Aquest últim ha aportat els marcs i el muntatge dels vitralls en PVC que garanteixen un alt nivell de seguretat i durabilitat. De fet, els vitralls emplomats tendràn a la part exterior un vidre de seguretat que aportarà alt aïllament tèrmic i acústic. 

Per a l'apartat tècnic des del Bisbat es va suggerir la Cristalleria Fiol, un establiment que compta un mestre artesà, Josep Lluís Fiol, de llarga experiència i tradició en el tema.
 

Després d'una primera vista per conèixer les tècniques artesanals i les propostes de colors en vidre, principal preocupació de Gustavo, es va iniciar el projecte del qual ja hi ha dos vitralls finalitzats. Josep Lluís Fiol utilitza diverses tècniques a part del emplomat tradicional, com el fusing o el pintat d'algunes zones del vidre (veure les imatges dels detalls).

Gustavo i el rector Antoni Amorós han supervisat un per un el procés de confecció de cadascun dels vitralls.

Foto del vitrall acabat i de la simulació de com serà col·locat al finestral.

Com es pot observar en les imatges, els vitralls tenen una alta qualitat tècnica i són de gran bellesa artística. Combina una gran gamma de blaus que al costat dels vermellosos i grocs confereixen a les obres la peculiar paleta de colors gustavians. D'aquesta manera el temple de Cala Rajada guanyarà en lluminositat i la nau central es veurà inundada de colors just en sortir el sol.


Detalls del treball en vidre



No dubtam que commouran al creient a la fe i al no creient al respecte i a la solidaritat. No oblidem que a l'església de Cala Rajada té un tarannà molt ecumènic ja que es oficien misses no només de ritus catòlic sinó de diversos ritus protestants per als turistes i residents estrangers que visiten la zona.

 Una gran iniciativa que, una vegada més, mereix el reconeixement al gran artista i millor persona que és Gustavo per tal d'enriquir el patrimoni del municipi. Ja frisam de veure'ls al seu lloc.


Altres detalls