17 empreses s’adhereixen al SICTED durant el 2014


 
Amb les noves incorporacions, ja són 69 les empreses del municipi adherides al Sistema de Qualitat Turística en Destinacions (SICTED). Avui al matí ha tengut lloc l’acte de lliurement dels distintius a les 17 empreses noves i a les 15 empreses que han renovat el segell.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Capdepera, Carmen Corraliza i la Directora General de la Conselleria de Turisme i Esports del Govern de les Illes Balears, Montserrat Jaén, han fet l’entrega de les plaques i els diplomes als representants de les diferents empreses.

Per al municipi, formar part del sistema és beneficiós perquè ofereix al visitant un nivell de qualitat a tots els serveis turístics, el que els hi aporta satisfacció, i per tant, ajuda a la fidelització. Com a empresa, el SICTED promociona el negoci i dóna assistència tècnica.

 

Les empreses adherides al SICTED han de complir amb una manual de bones pràctiques en el qual s’especifiquen les pautes a seguir amb els clients, els serveis externs o les instal·lacions, entre altres.

El SICTED és un projecte de millora de la qualitat en les destinacions turístiques promogut per la Secretaria d’Estat de Turisme i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.  Des del 2012 és obligatori disposar d’un certificat de qualitat en els establiments turístics segons marca la llei 8/2012 de 19 de juliol de Turisme de les Illes Balears. El SICTED permet a les empreses disposar-ne d’un a baix cost. A més, el fet de disposar del SICED dóna 14 punts computables als establiments d’allotjament turístic per mantenir o augmentar la categoria de l’establiment.