Els partits deixen de banda, de moment, els llistats i programes i se centren en assegurar el "vot captiu"


Ja es reuneixen i treballen des del mes de setembre. Però aquest darrer mes han començat en alguns partits les visites a domicili per donar els molts d'anys, recordar el que han fet i plantejar si tenen alguna queixa, suggeriment (en altres argots s'anomenarien "favors") o impediment per renovar el vot com fa 4 anys.

Un altra punt calent, sobretot per a un partit d'oposició, és comunicar als estrangers residents que vagin a l'Ajuntament per comprovar si estan inscrits al cens. El que fa riure és que alguns d'aquests estrangers diuen al treballador municipal en questió que vénen de part de tal o qual persona, com si això els asseguràs un millor tracte (acció que serien incapaços de fer al seu pais).

Una altra bossa de vots molt golosa són els emigrants i/o usuaris de serveis socials, tot i estar molt controlats en aquets casos l'acció va per la "gran família" d'origen.

Així les coses, poques coses canvien. Ens trobam amb UCAP que manifesta davant la incredulitat dels qui els volen escoltar que es presentaran en solitari (sense el PI) tot i que cerquen qui encapçali la llista. Amb MÉS que cerca fer un programa que ningú llegeix. Amb ES GRUP que tan li és pactar amb uns o altres i amb GUANYEM que confia que no es presenti PODEM-PODEMOS.

I així les coses passen els dies. Per cert, les sol·licituds d'inscripció en el cens electoral per a les eleccions municipals de 2015 es poden realitzar des del 1 desembre 2014 fins al 15 gener 2015.

A més de poder presentar les sol·licituds als Ajuntaments, l'Oficina del Cens Electoral tenia previst remetre, en els últims dies del mes de novembre de 2014, comunicació personalitzada per correu postal als ciutadans nacionals d'aquests països que reuneixin les condicions establertes en els acords respectius, amb les dades prèviament impreses, corresponents als seus empadronaments. En aquests casos, les sol·licituds es podran realitzar per Internet o per correu postal, en el termini establert. Així que tots tranquils.