No hi ha prevista cap actuació de la Conselleria al nostre municipi





 

Hem pogut llegir una nota de premsa del Govern Balear (Conselleria d'Agricultura) que diu literalment al seu començament "La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, per mitjà de la Direcció General de Recursos Hídrics i de l’Agència Balear de l’Aigua i la Qualitat Ambiental (ABAQUA), té previstes una trentena d’actuacions, amb un cost total de 660.000 euros, en els torrents de Mallorca, Menorca i Eivissa durant els mesos de tardor i hivern. Són actuacions de neteja, desbrossament, conservació, manteniment i millora de torrents i sèquies a totes les illes.

A Mallorca es preveuen una vintena d’actuacions, amb un cost aproximat de 450.000 euros, entre les quals s’inclou la neteja dels trams de torrents dels voltants de zones urbanes dels termes municipals de Palma i Marratxí i de diversos trams de torrents dels municipis de Sant Joan, Petra, Ariany, sa Pobla, Muro, Manacor, Felanitx, Búger, Puigpunyent i d’algunes zones de la serra de Tramuntana.".

O sigui pels torrents de Capdepera el Govern Balear no preveu invertir ni un cèntim.



Així qualsevol actuació de neteja dels torrents del nostre municipi hauria de passar per l'iniciativa municipal.

Amb les pluges de setembre a l'administració se 
l'ha encès la llumeta del perill que suposa tenir els torrents bruts i la necessitat de netejar-los. Afortunadament les perspectives de pluges fortes dels dies passats no s'han acomplert i ha plogut amb cert seny. La manca de previsió, afortunadament,  no ha tingut gaire conseqüències.

Aquesta manca de previsió afecta inclús els desaigües de les zones urbanes que no han estat netejats. Alguns es troben totalment embossats.