Image

Sens dubte, aquest del 2007 ha estat un procés electoral amb un dels finals més imprevisibles de la història de la democràcia a Capdepera. Pràcticament fins minuts abans de les 12 del migdia d’aquest 16 de juny, no hi havia acord entre cap de les set formacions polítiques amb representació a l’Ajuntament, i el poble anava ple d’especulacions.

 

Image  

Finalment, però, el pacte es va signar entre PSOE, UCAP, EU-EV i PSM, moments abans del Ple d’investidura. Sense que se n’especificassin les àrees que gestionarà cadascun dels partits signants, s’acordà que Bartomeu Alzina serà batle els primers dos anys de legislatura, mentre que Pep Gallego ho serà els dos darrers anys.

 

Image             

És evident que arribar a aquest acord no ha estat fàcil i això s’ensumava en el saló de plens de la Casa de la Vila quan el secretari de la corporació municipal va convocar la mesa d’edat i els nous regidors començaren a jurar o prometre els seus càrrecs. La tensió viscuda les últimes setmanes impregnava l’acte i això es va percebre millor quan, en primera votació, Bartomeu Alzina va ser elegit nou batle i el nombrós públic que estibava el saló va prorrompre en una llarga ovació.           

 

Sabem que les pressions que s’han exercit des de Palma per tal d’arribar a aquest acord han estat nombroses, i també sabem que entre la gent d’EU-EV i del PSM es té la sensació d’haver estat molt generosos amb UCAP. Però també sabem que la molts de militants i simpatitzants d’ambdues formacions accepten aquesta solució com la menys dolenta. L’alternativa consistia a deixar el govern municipal en mans del PP, quatre anys més.           

Image

Les paraules de Bartomeu Alzina en la presa de possessió foren breus i foren per a incidir en la necessitat d’afrontar amb valentia els reptes que en política se’ns plantegen. De la seva banda, Joan Ferrer, qui lliurà la vara al seu successor, va dir que, tot i que creia que aquest era un pacte que anava contra el desig de la majoria del poble, el seu partit treballaria des de l’oposició amb lleialtat. En aquest sentit, es va posar a disposició del nou batle per tal de fer allò que sigui millor per als ciutadans.           

La tensió es va relaxar tot seguit, a la plaça des Sitjar, en el refrigeri que el nou consistori va compartir amb tots els assistents a l’acte i on es varen començar a fer les primeres valoracions del que suposa aquest canvi de govern.           

Com podeu suposar, amb total puntualitat, dia a dia,  “Cap Vermell” us tendrà al corrent d’un inici de legislatura que es presenta apassionant.