Fa uns pocs dies donàvem compte de la presència en el nostre port del vaixell "Emma Bardán". Avui podem confirmar que aquesta nau estudiarà el fons de la Reserva, al llarg de l'estiu, a fi de determinar quines espècies de peixos tenen interès pesquer i quines no; igualment, determinarà els llocs més adequats per a fondejar.

Image

El director general de Recursos Pesquers, senyor Fernando Curcio, es va reunir, dia 15, amb el director general de Pesca del Govern de les Illes Balears, Miquel Àngel Calviño; amb representants dels ajuntaments afectats; amb els patrons majors de les confraries d'Alcúdia i Cala Rajada; representants de clubs nàutics, associacions de pesca recreativa i de buceig. El Sr. Curcio va fer saber que l'administració de l'Estat no fa comptes canviar l'ordre ministerial que preveu la protecció de l'àrea afectada.

Segons "Diari de Balears", el Sr. Curcio va manifestar: "A Cala Rajada hi ha un col·lectiu important de famílies que depenen de la pesca i si aquests pescadors professionals s'han autolimitat en les seves captures, no podem deixar de demanar als altres sectors que s'hi impliquin per tal d'aconseguir la preservació de l'entorn marí".