Desestimat el recurs de la defensa













 El passat divendres dia 8 es va conèixer la resolució de l’Audiència, per la qual aquesta desestimava el recurs presentat per l’exbatle de Capdepera, Bartomeu Alzina, a la sentència del Jutjat Penal núm. 3 de Palma, del 17 de febrer del passat 2012. En aquella sentència, recordem-ho, Tolo Alzina fou condemnat  a vuit anys d'inhabilitació per a càrrec públic per un delicte de prevaricació. Tot es va desencadenar amb l’ensorrament d’una ala de l’antic hotel Son Moll i que costà la vida a quatre treballadors, en unes obres que, en el moment del succés encara no comptaven amb la preceptiva llicència. L’Audiència considera que el batle coneixia que aquelles obres s’estaven duent a terme i que no va actuar amb prou diligència per a paralitzar-les.
 
La defensa de Tolo Alzina havia al·legat que el procediment es va incoar arran de l’ensorrament, cosa que, si aquest no s’hagués produït, segurament no s’hauria plantejat mai, ja que l’actuació del batle es pot considerar que entrava en els paràmetres habituals de l’Addministració. Però, com dèiem a l’inci d’aquesta nota, l’Audiència no ha considerat pertinents aquests arguments.
 
Sobre el nostre parer, en tot aquest afer, us remetem al Portalet del 23 de febrer de 2012 (http://www.capvermell.org/index.php/actualitat/portalet/9521-portalet-tots-som-en-tolo), on quedà perfectament explicat el nostre punt de vista.