Representants d'Ara Balears presentaren el seu projecte editorial a CapdeperaDia 23 de maig sortirà el nou arabalears
Diu 10 de maig se va presentar, en un ambient distés, el projecte de Ara Balears. La convocatòria, de la que participà Cap Vermell, reuní a un grapat d'interessats en conèixer el que serà un nou projecte que substituirà a Diari de Balears com a diari en català de referència a les Illes Balears.

En Pere Cortada, en nom de Cap Vermell, va fer d'amfitrió i presentà la reunió, donant la benvinguda als assistents.Jaume Perelló, subdirector de l'Ara Balears, va ser l'encarregat de comentar les línies principals de la nova etapa que s'obre que, sense deixar el format paper, aposta per les noves tecnologies. Parlà dels periodistes que formaran part del projecte, de la seva relació amb ARA, de l'importància de l'informació local i del manifest fundacional. També convidà a participar en el projecte editorial com a subcriptors o comprant accions. Després se parlà del tractament de les noticies a la web i de la relació amb revistes de premsa forana que pretenen integrar el el projecte en el seu format digital. En aquest punt feren una referència a Cap Vermell com a revista pionera en format digital. Al seu facebook publicaren " A la presentació de l'ARA Balears a Capdepera anunciàrem l'acord de col·laboració amb la publicació gabellina Cap Vermell, degana de la informació local digital a Mallorca".

L'acte comptà amb la presència del batle, Rafel Fernandez, i regidors de l'Ajutament de Capdepera.
MANIFEST FUNDACIONAL d'ARA BALEARS

Ara que les ventades de la crisi ens colpegen i els referents de la cultura i el país perillen, fóra bo disposar dels instruments adequats per saber entre tots què passa i, si fos possible, entendre-ho. Amb esperit crític, però no instal·lats sistemàticament en la crítica. Perquè ens sentim compromesos amb la nostra societat i, com a persones actives des del món periodístic i empresarial, volem contribuir a definir el món que ve i la Mallorca que
volem a partir d’un mitjà de comunicació modern, independent, rigorós i de qualitat.

Protagonistes del nostre futur

I, a més a més, en la nostra llengua. Només si aprofundim en les causes, en els fets i en la realitat podrem veure-hi més enllà i ser protagonistes del nostre futur. Per això, adquirim el ferm compromís de contar el que succeeix al nostre voltant d’una manera honesta, valenta, compromesa i participativa.

Periodistes, emprenedors, professionals

Aquesta il·lusió ens ha duit a un grup de periodistes, emprenedors i professionals mallorquins fins a l’ARA, un diari que conjuga a la perfecció els nostres ideals i amb el qual ens hem agermanat. Agafam el testimoni del Diari de Balears, que ha jugat un paper clau. D’aquesta nova aventura, en deim ARA Balears.

Crear una comunitat de persones lectores connectades

El món digital està transformant el periodisme, donant més protagonisme al lector,  però sense oblidar el valor que hi aporten els professionals de la informació. Igual que fa l’ARA, volem crear a les Balears quelcom més que un diari convencional: una comunitat de persones lectores. Connectades mitjançant el paper i la pantalla, teixint una xarxa.

Un ampli ventall de col·laboradors

Creim en un lloc de trobada per a una informació plural i independent on els ciutadans i molts col·lectius, des dels petits i mitjans empresaris, passant pels professionals i les entitats, fins al món educatiu i cultural, se sentin inclosos.

Per fer possible aquest nou mitjà treballarem en xarxa, amb un ample ventall de col·laboradors, opinadors, professionals i creadors de la nostra comunitat, per poder, entre tots, entendre la nostra societat i oferir respostes al que més ens preocupa.

Formats digital i en paper

Conscients dels canvis en el consum d’informació i les noves necessitats dels lectors, apostam per un format digital constantment actualitzat i una versió en paper que, sense abandonar el seguiment diari de l’actualitat, posarà més èmfasi en els reportatges, les entrevistes i les anàlisis en les edicions de cap de setmana, quan l’oferta de lectura reflexiva i de profunditat serà més intensa.

El territori, la cultura, l’economia…

Treballarem amb els eixos que consideram que són fonamentals per al present i futur de Mallorca: el territori i el medi ambient, la cultura, el model econòmic, i especialment el més d’un mitjà d’informació i anàlisi, un espai per al pensament crític i per a la construcció d’alternatives.

Amb els creadors, ensenyants, científics, ciutadans actius…

Estam convençuts que, en un moment com el que vivim, més que mai hem de fer costat als nostres creadors, ensenyants, científics, emprenedors, ciutadans actius, i formar part del motor que impulsi una societat viva, orgullosa de les seves arrels i que mira al futur amb esperança i coratge.
Per tirar endavant aquest repte encisador hi hem implicat molta gent, que treballarà des de dins i des de fora, per crear una xarxa que ens permeti arribar més lluny i donar resposta a les exigències dels lectors.

Un diari dels qui el feim i dels qui el llegeixen

Aspiram decididament a fer possible el repte que es planteja el nostre soci, el diari ARA: “Tenim clar que la veritat té múltiples cares, que és un monstre meravellós i mític, que sempre la cerquem i mai no l’arribem a trobar. Tindrem, doncs, la ingenuïtat i la valentia d’empaitar-la a cada passa, i la humilitat de saber que mai no serà nostra del tot. I tindrem, alhora, la convicció que el diari és dels qui el fem, però també dels qui el llegeixen”.

Un projecte col·lectiu

Tot això no seria possible sense tots els ciutadans valents i compromesos que han cregut en aquesta aventura que encetam amb tota la il·lusió del món. Un projecte col·lectiu i obert, perquè entenem que és la millor manera d’afrontar els reptes que tenim com a poble. 
De vegades els somnis es compleixen. I, per això, esperam que formis part del nostre.
Perquè, amb tu, serà possible.