El Consell de Govern ha acordat

iniciar la resolució dels contractes

d’obres de la construcció de la

línia ferroviària Manacor-Artà





El Consell de Govern ha acordat avui iniciar l’expedient de resolució dels contractes de les obres del projecte de construcció de la línia ferroviària entre Manacor i Artà: “Projecte de reobertura de la línia Estació d’Enllaç-Artà. Fase II: projecte constructiu Manacor-Artà. Trams I, II i III”.

Aquest acord és necessari una vegada ha transcorregut el termini de suspensió temporal de les obres, que va finalitzar el mes d’octubre de 2012. La suspensió de les obres es va  produir un any abans davant la insuficient dotació dels Pressuposts Generals de l’Estat i de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per al finançament de totes les actuacions recollides en el conveni de col•laboració en matèria ferroviària signat el 26 d’octubre de 2008 entre l’Administració General de l’Estat i l’Administració autonòmica.

La suspensió definitiva dels contractes es fonamenta en els informes previs de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori i en els de l’Advocacia de la Comunitat Autònoma sobre les qüestions d’índole jurídica en relació a la vigència i al contingut del conveni ferroviari.

A partir d’ara, SFM haurà de dur a terme les actuacions necessàries per materialitzar aquest acord, així com també la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori i la Vicepresidència Econòmica, de Promoció Empresarial i d’Ocupació. Entre aquestes actuacions figuren la negociació amb les empreses adjudicatàries per a la resolució i liquidació dels contractes; la solució dels expedients d’expropiacions, o l’estudi i valoració econòmica i jurídica de les possibles alternatives al projecte.