PSM-Entesa demanarà que les inversions previstes aquest any en el Castell siguin cofinançades amb fons FEDER







El Grup Parlamentari MÉS presentarà de manera immediata una Proposició no de Llei per tal que el Govern de les Illes Balears inclogui inversions en els castells de la nostra comunitat, dins el pla FEDER 2007-2013. Així ho manifestà el diputat d'aquesta coalició, Antoni Alorda, en roda de premsa mantinguda aquest divendres dia 22 a Capdepera.

Segons explicà Alorda, el Pla Operatiu FEDER, en el seu programa de "Protecció i conservació de patrimoni cultural",  va ser endegat per la Unió Europea amb la periodicitat plurianual esmentada i, per tant, enguany s'esgota el termini per tal de poder-hi presentar projectes perquè siguin cofinançats amb els fons de què disposa el pla. Aquest cofinançament és del 50% del cost de cada projecte. Es dóna el cas que, inicialment, hi havia prevista per a les Illes Balears una partida de 13,6 milions d'euros (6,8 dels quals, per tant, els aportava la UE), però, quan és a punt d'esgotar-se el termini només se n'han compromesos 4,9 milions fins a finals de 2011, i no se n'hauria compromès cap en els anys 2012 i 2013. Per tant, ens trobaríem que hi ha un remanent de més de 4 milions sense aprofitar. El problema, a nivell de Govern, és que dels projectes que pogués incloure com a susceptibles de ser cofinançats, n'hauria d'aportar un 50% del qual sembla que no disposa.



En aquest sentit, el grup municipal PSM-Entesa, segons explicà el regidor Pere Fuster, presentarà aquests dies una moció davant el Ple de l'Ajuntament. Es tracta que el Patronat del Castell sol·liciti al Govern de les Illes Balears que siguin tramitats els projectes d'inversions que pressupostàriament s'han aprovat recentment i que arriben als 64.000 euros, com a possibles destinataris dels fons FEDER. Segons explicà Fuster, atenent que han de ser projectes aprovats i pressupostats abans que acabi el 2013 (encara que l'execució final pugui ajornar-se fins al 2015) en el cas de Capdepera no hi hauria d'haver cap problema perquè aquests fossin acceptats.

Estarem al cas.