L’IES de Capdepera ha acabat amb cert optimisme el primer trimestre d’un curs difícil per les retallades en el professorat, en el personal de neteja i en el manteniment econòmic del centre.

 

Al mateix temps ha crescut la ràtio d’alguns cursos i les hores lectives del professorat. Tot això ha generat un ambient de certa tensió i estrès entre el personal docent temorós, del manteniment del seu lloc de feina i més esgotat per l’augment d’alumnes i hores de docència directa. Es tracta d’una situació crítica respecte al manteniment de l’educació pública i de qualitat que entre tots, famílies, alumnes i professors, hem de lluitar i treballar per mantenir-la i millorar-la.

Hem tingut accions de pressió i protesta: vaga de l’alumnat, vaga general, manifestacions al centre de professors i alumnes..., però també hem tingut activitats molt educatives recollides en aquesta revista: plantació d’arbres, “rutes científiques”, teatre, berenar solidari, dia mundial de la filosofia, “guies per un dia” entorn al Castell i l’Esperança, els tallers de l’últim dia (21-12-12, del trimestre no del món) i la darrera acció solidària: la recol·lecta d’aliments entre les famílies i el personal del centre; en dues escasses setmanes hem omplert tota una saca d’aliments que el grup d’acció social de Càritas de Capdepera i Cala Rajada redistribuirà entre les nostres famílies del nostre poble.

 

Aquestes accions han suposat un plus de dedicació i també de satisfacció entre els membres de la nostra comunitat educativa. I és que, malgrat tot, treballem amb la millor i més meravellosa “matèria prima”: una joventut oberta al futur i a la que hem d’acompanyar educant-la i despertant en ella el sentit crític necessari en tota circumstància i més en les actuals. Luis Cerrada