L'Ajuntament de Capdepera va concedir ahir la llicència d'obres per a la construcció del complex hoteler de gran luxe a Canyamel.


El Govern Balear l'havia declarat d'interès autonòmic el 31 de març de 2012

El fet que el passat mes de setembre el Consell Consultiu de les Illes Balears dictaminés que el solar on està prevista l'actuació és urbà i d'ús hoteler, juntament amb diversos informes tècnics, ha permès que ahir es donés llum verda al projecte. D'aquesta manera es tancava la possibilitat que es veiés afectada una Àrea Natural d'Especial Interès (ANEI), a causa d'un error de grafiat. A més va comptar amb la declaració d'Interès Autonòmic.

Així, les obres es podrien iniciar en les pròximes setmanes en una superfície de 50.000 metres quadrats al costat de la urbanització Atalaia del nucli costaner gabellí de Canyamel.

El grup Cap Vermell preveu una inversió d'uns 100 milions d'euros en la construcció d'aquest complex hoteler de la cadena Hyatt sent un Hyatt Park, considerat de gran luxe, i la creació d'uns 800 llocs de treball de manera directa i indirecta.

Característiques:

Segons ha informat en el seu moment Antoni Mir, representant de la promotora, «el complex disposa de 142 habitacions amb una superfície mínima de 60 metres quadrats i d'elles hi ha 16 suites. Hi haurà molts serveis, entre ells SPA, restaurants, sales de conferències i piscines».

Cal recordar que tant el GOB ​​com Esquerra Unida van denunciar al maig de 2007 que les obres s'estaven realitzant en zona ANEI. En aquest moment, la Conselleria de Medi Ambient va paralitzar les obres.

Avalat pel Govern, la construcció començarà en breu