Jornada de normalitat  amb motiu de vaga general


















El passat diimecres dia 14,  la vaga general a Espanya convocada pels sindicats majoritaris, va tenir un seguiment molt irregula, depenent de les zones, A les Balears i a Capdepera va tenir més recolzament en el sector públic, especialment als centres educatius, administració i sanitat. Al sector privat, la vaga gairebé no es va notar al nostre municipi i botigues, supermercats, bars, restaurants... van fer una jornada de treballa normal en gairebé tots els casos.

Tenim poques dades però constatàrem que els efectes en els centres escolars (escoles i l'IES) la participació del professorat va ser al voltant del 70/75% ii la gran majoria de pares i mares optaren per no dur els seus fills/es als centres educatius; es tancà el centre Cap Vermell  (no sabem el percentatge de participació a la vaga del personal de l'Ajuntament) i els centres de salut del municipi van estar oberts (4 infermeres i una auxiliar de clínica secundaren la vaga). 



En definitiva, a Capdepera, la jornada va transcórrer amb total tranquil·litat. Cal recordar que la convocatòria de vaga coincidí amb el tancament de gairebé la totalitat dels establiments hotelers del municipi.



Si la participació a la vaga resultà irregular, el que es pot qualificar de gran èxit, per l'assistència massiva, va ser la manifestació amb la qual acabà la jornada de vaga. A Palma s'hi desplaçaren un bon grup de gabellins, pancarta inclosa, a manifestar-se.