Els batles no en treuen agullerEl president Bauzá i el conseller Company es reuniren dia 14 al Consolat de Mar amb els batles dels ajuntaments de la zona de Llevant afectats per la paralització de les obres de la línia del tren Manacor-Artà. Hi van assistir  els batle d'Artà, Jaume Alzamora; de Capdepera, Rafel Fernández; de Sant Llorenç des Cardassar, Mateu Puigròs, i de Son Servera, Josep Barrientos.
"Annexam imatges de l'audiència" diu el breu comunicat del Govern Balear, sense fer cap valoració al respecte (ara resulta que els Departaments de Premsa sols fan fotos).

Pel que Cap Vermell ha pogut saber, les postures no s'han mogut gens ni mica de les ja conegudes versions sobre el Tren-Tram elèctric que ha de comunicar Manacor i les localitats de Sant Llorenç, Son Carrió, Son Servera, Artà i, en una segona fase, Capdepera. L'Executiu de Bauzá i Company no estima prioritari el projecte. Els alcaldes mantenen que el Conveni signat s'ha de complir i acabar el que es començà, ja que en l'actualitat els seus municipis estan dividits pel traçat del tren, i no és comprensible deixar de banda un projecte on s'han invertit desenes de milions. Madrid ha de complir amb els anuncis publicats al BOE, els quals són d'obligat compliment

El president del Govern, José Ramón Bauzá i el conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Territori, Biel Company, mantenen que el tren tram no és una alternativa de transport públic factible en aquests moments. Per tant, la trobada que havia de servir per conèixer què farà el Govern amb les obres paralitzades de la línia entre Manacor i Artà va acabar amb un mal gust de boca.

Tant Bauzá com Company van demanar paciència als alcaldes, a l'espera que en els pressupostos de l'Estat s'incloguin finalment partides estatutàries per pagar els expropiats i les empreses encarregades dels treballs ja fets. Van explicar que ni Balears ni Canàries poden optar als 25.000 milions d'euros establerts per Madrid per a la inversions ferroviàries.

De totes maneres i fent una primera valoració, podem observar que des que els mitjans de comunicació de nivell estatal han posat l'ull damunt el tren de Llevant el Govern ha canviat de "cantet". Ara, al reportatge de INTERVIU "Millones para un tren fantasma", manifesten que si no fos per la crisi el tren s'hagués acabat. Tot un seguit de despropòsits i incoherències que vos explicarem en altres articles, més endavant.