En Llorenç "de sa Sínia",
un pregoner genuí





















La zona d'es Carregador, sa Font de sa Cala i es Provençals encetà, el divendres dia 31, la quarta edició de les seves festes d'estiu. I com tota festa que es vanti de tal, la cosa començà amb el pregó corresponent. Un pregó que, per qui era el pregoner, havia aixecat no poca expectació.

En nom de l'associació de veïnats del lloc, encarregada d'organitzar aquestes celebracions, en Pere Fuster va donar la benvinguda a la nodrida concurrència. I, tot seguit, en Llorenç Ballester "de sa Sínia", precisament a "Sa Sínia", va ser l'encarregat de donar el sus a unes festes que, no per modestes, es viuen amb menys il·lusió per estadants i visitants de la vasta barriada.

En Llorenç, amb tota naturalitat, sense cap altra pretensió que, com a bon "caler" que és, fer-nos cinc cèntims de les transformacions que ha patit sa Cala, va farcir la seva dissertació d'anècdotes personals i de recordances dels més de 40 anys que han lligat el pregoner a un espai que, en aquest temps, ha mudat totalment de fesomia. Al llarg del pregó, els aplaudiments espontanis s'anaren produint i, com podeu veure a la fotografia, la satisfacció dels assistents va ser total. Enhorabona, Llorenç!



Per part de l'Ajuntament hi assistí el batle, Rafel Fernández.



Acabat l'acte protocolari, en Llorenç s'arrancà amb "Els Parado", acompanyat d'alguns espontanis, tot recordant amb en Vicenç Nadal unes ja llunyades vetllades de "Sa Sínia", en què aquest tema, pel que sembla, va arribar a constituir tot un himne.



Però, per música, la de "Els Que Ningú Vol", una formació imprescindible en tota celebracuió popular. Passejats p'en Jaume "Figuereta", no sols alegraren l'acte del pregó, sinó que escamparen sons i ritme per tota la contrada, fent les delícies de la gent que els va veure desfilar. Són genials, aquests. La cosa acabà amb un refresc, com de costum.