El PSM clama contra la política ferroviària del PP


Aquest divendres 31 d'agost, el PSM ha convocat els mitjans de comunicació per tal de posar en entredit l'actitud del PP pel que fa al transport ferroviari i per sortir al pas de les qacusacions d'aquest partit que, per boca del conseller Gabriel Company, ha acusat els nacionalistes d'haver desenvolupat, en la passada legislatura, una política capritxosa.

L'acte ha tingut lloc a l'estació d'Artà, on segons els convocants ja hi hauria d'haver arribat el tren, i hi han estat presents els màxims representants del partit: Gabriel Barceló, Antoni Alorda i Antoni Verger. Hi ha hagut també representació municipal, amb el batle d'Artà, Jaume Alzamora, al capdavant. De Capdepera hi era el regidor Pere Fuster.

Antoni Alorda ha recordat, una vegada més, que el pla d'actuació endegat la passada legislatura obeïa a les directrius del Pla Sectorial de Transports i que, a més, s'havia signat un conveni econòmic amb Madrid que, posteriorment, el govern central ha deixat penjat.  Els representants del PSM han dit que l'única capritxada en matèria de transport havia estat un metro que es va fer sense consensuar, sense estar contemplat en cap pla estràtègic i sense comptar amb cap conveni ni ajuda del govern central.

Antoni Verger ha lamentat l'actitud del govern de José Ramón Bauzá, i en especial la del conseller Company, que han desistit de reclamar al Ministerio de Fomento l'execució de l'acord vigent, i això perquè, segons ha dit, els nostres dirigents no creuen en el transport públic.  Així mateix, has lamentat que el govern de Madrid s'ompli la boca de tren i llanci a l'opinió pública el PEIT (Plan Estratégico de Infraestructuras y Transporte), amb el transport ferroviari com a element estratègic fonamental, i que en el 2012 es facin inversions ferroviàries per 6.043 milions d'euros, i que a les Balears se'ns humiliï amb una partida de 7 milions, que just arriben per pagar indeminitzacions per expropiacions. És per això que els representants del PSM han dit no admetre l'argument del conseller Company que no hi ha doblers, quan des del Ministeri aquest argument queda totalment en entredit.



Els convocants s'han referit, igualment, a les xifres que dóna el Gabriel Company pel que fa al cost del transport ferroviari i per carretera, desmentint que cada viatger de tren costi a l'administració fins a 13'4 euros. Segons els nacionalistes, aquesta xifra és d'uns 3 euros.  Els representants del PSM han dit que l'única capritxada en matèria de transport havia estat un metro que es va fer sense consensuar, sense estar contemplat en cap pla estràtègic i sense comptar ni amb conveni ni ajuda del govern central.

Per al batle d'Artà, el tren continua sent una reivindicació que es manté en peu i que no es poden deixar unes infraestructures començades en l'estat d'abandó en què es troben. Això dóna una imatge pèssima i causa nombrosos problemes. Segons Alzamora, no s'ha de renunciar al tren per cap de les maneres, perquè la comarca de Llevant ja ha exigit moltes vegades la recuperació d'un transport que dinamitzaria essencialment l'economia de la zona.