A primera hora de la nit, el foc encara
no es donava per totalment controlat

El conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Territori, Gabriel Company,
arribà fins a Capdepera per a supervisar les tasques d'extinció del foc



foto Laura Laabs

A darrera hora de l'horabaixa, els mitjans aeris han hagut de deixar de treballar en l'extinció de l'incendi que, cap a les 14 hores, s'havia declarar a la zona de sa coma d'en Canoves, mer manca de llum. Les tasques de control estaven molt avançades, però els tècnics encara no gosaven cantar victòria. S'havia passat d'una situació de nivell 1 a una altra de nivell 0. Els veïns més properes al foc ja podien tornar a les seves cases.

 A mitjan capvespre, el conseller Gabriel Company havia arribat a Capdepera per conèixer la situació, in situ. Aleshores ja es considerava que es tractava d'un dels incendis més importants que s'han produït aquest estiu a Mallorca , per bé que, a l'hora de tancar aquest capítol informatiu, ningú no havia establert encara l'àrea afectada.

Quan els mitjans aeris deixaren d'actuar, hi havia fins a 38 persones que continuaven treballant amb mitjans terrestres i s'esperava l'arribada d'un grup de soldats de l'UME.

Si no entra vent -s'ha de dir que, per fortuna, durant tot lo dia ha bufat amb molta moderació- i el foc no revifa, cal suposar que el dilluns al matí s'acabarà de controlar un incendi que totes les veus consideren intencionat. Aleshores ès podran avaluar els dalls i les hectàrees afectades.


El conseller Gabriel Company, amb el batle Rafel Fernández i la regidora Joana Llull


Àrea acotada, banda amunt na Taconera, on s'ha iniciat el foc.






foto Laura Laabs

foto Laura Laabs

foto Laura Laabs

foto Laura Laabs