La Sala firma el seu particular
tractat de pau... laboral


Segons ens explicava el mateix batle, poc abans de procedir a la firma dels distints acords de l'Ajuntament amb els seus treballadors en matèria laboral, el que es va fer aquest dimarts dia 31 de juliol va ser posar punt i final a una situació que s'ha arrossegat durant anys i que no es podia deixar passar més. Recordem que el conveni pel qual es regien les relacions amb els distints col·lectius dels empleats municipals, datava del 2005, i que ja fou denunciat el 2007, és a dir, que han passat set anys sense que, fins ara, hagués estat possible signar un acord satisfactori per a ambdues parts.

En realitat, s'han signat tres documents distints: un pacte amb els funcionaris administratius, un segon pacte amb la Policia Local, i un conveni amb el personal labora. No en coneixem els detalls, però, segons hem pogut saber, els acords contemplen, a banda de l'augment horari fins a les 37'5 hores setmanals, la flexibilitat que ha de permetre conjugar la vida laboral i la familiar. L'atenció al públic queda limitada entre les 9 i les 14 hores, mentre que les dependències municipals també s'obriran els capvespres, un dia per setmana. Aquests acords tendran una vigència de 2 anys.



A tot això, si volem ser honrats, ho hauríem de deixar escrit com un supòsit, tota vegada que no hem estat testimonis del fet material de la signatura, però ho donam per fet. El tema és que havíem estat citats a les 13 hores, per a immortalitzar la fita, però a les 13'35 hem hagut de desistir de continuar esperant, per dues raons: una, perquè altres feines ens reclamaven; i dues, perquè no està bé fer esperar més de mitja hora i hauríem partit igualment.