1ª Jornada

“El camí de la formació a la competició”

 








   El dilluns 19 de març es van inaugurar les IV Jornades d’Esport Base amb la participació del Dr. Teo Cabanes i de Xavi Torres, com a ponents, i de Moisés Sánchez a la taula rodona. L’acte començà amb la presentació de les jornades, per part del regidor d’Esports de l’Ajuntament de Capdepera, el Sr. Fernando Martínez, qui agraí la col·laboració a tots els estaments que han fet possible un altre any la celebració de les jornades. A continuació, el Servei Municipal d’Esports, mitjançant Ruben Alcalde i Jaume Faba, feren una petita presentació dels objectius principals que té la regidoria d’Esports amb les activitats que es duen a terme al seu programa d’activitats.
 


   En segon lloc, el Dr. Teo Cabanes, especialista en Medicina de l’Educació Física i l’Esport, va fer la primera ponència, en què realitzà un recorregut per l’Activitat Física Escolar d’ahir i avui. La ponència es basà en la premissa de si fer esport és bo i quines repercussions te l’abús de la pràctica d’un esport d'alt nivell. La pràctica de l’esport té com a finalitat millorar la salut, la tècnica i  la formació personal. En referència a la salut, ens va parlar de la millora de la resistència, la flexibilitat, la força en general, la coordinació i el coneixement del cos; la tècnica millora les habilitats bàsiques i específiques i l’apartat personal i, molt important, té com a objectiu el coneixement de limitacions i possibilitats pròpies, la millora de l’autoestima i la socialització.


 
   La segona ponència, a càrrec de Xavi Torres www.xavitorres.com, ens va fer un recorregut per la seva vida esportiva i les limitacions que va haver de superar per arribar a les fites aconseguides. De tot plegat es va treure la conclusió que l’actitud és molt important per a la pràctica de l’esport i que s'ha que ser competitiu en el moment adequat.



   Finalment, es va fer un col·loqui en què els assistents tingueren l’oportunitat de fer preguntes als ponents.
 
   En definitiva, una altra raó per seguir pensant el que pensam tot l’equip del Pilotes Fora: que a la competició s’hi ha d’entrar en el moment adequat i amb totes les possibilitats tècniques, per tal de desenvolupar l’esport al nivell que pertoca a la competició en què es pren part.
 
Manuel Muntaner
Pilotes Fora
Una iniciativa d’Ona Verda