Conversam amb Jeroni Adrover, entrenador de l’equip Benjamí C del CE Escolar, coordinador del futbol base i segon entrenador de Preferent






En Jeroni, amb aquesta, ja duu 17 temporades entrenant equips base de Capdepera, inclosos els juvenils, i dues temporades a Portocristo. Amb ell vam mantenir una llarga xerrada al voltant de la seva trajectòria com a entrenador.

 

Aquesta temporada tens més feina, en haver-hi més equips de Futbol 7?

 

 – L’Escolar només ha vist augmentades les plantilles amb un equip més, i per tant el treball gairebé és el mateix que la temporada anterior.

 

– Com s'ha encaixat la nova normativa del F.7, fins i tot dels alevins?

 

– Creim que és la ideal.

 

– Hi afegiries alguna cosa?

 

– L’aplicaria al F.8.

 

– En llevaries alguna cosa?

 

– Canviaria la línia del fora de joc al centre de camp i jugar el fora de joc com el F.11.


– Sobre el futbol formatiu, penses ara igual que quan vas començar?

 

– Abans pensava que el resultat era el més important, jugaven sempre els millors i els més fluixos a penes jugaven, la pilota el més lluny de la nostra porteria, fos com fos, entrenaments poc preparats, sense cap línia a seguir, etc. Ara, el resultat és el menys important, s’ha d’intentar jugar passant la pilota, tots juguen un mínim de dos quarts (mig partit), està prohibit pegar pilotades, s’ha de posar la pilota a terra i intentar jugar-la, el treball és continu i evolutiu durant tota la temporada- Ara, el mes important és aprendre a jugar i divertir-se!

 

– Per a tu, quines són les tres qualitats més importants de Mariano Ramon, com a entrenador?

 

– A) La dedicació que posava en tot.  B) Lo estudiat que duu l’equip contrari.  C) La il·lusió de complir l’objectiu que li van marcar: pujar i mantenir-se a Preferent.


– I de Xisco Varon?

 

– A) La manera de dur el vestuari.  B) La capacitat de treball C) Sobre tot, l’experiència que li ha donat ser jugador semiprofessional.

 

– La teva il·lusió d’entrenar l’Escolar a Tercera Divisió, amb el planter local, podria fer-se realitat la propera temporada?

 

– La temporada no ho serà, però amb això no dic que no puguem pujar.


Acabam la conversa amb en Jeroni, un estudiós del futbol,
​​a qui els anys li han fet canviar la manera de pensar, per al bé del futbol formatiu. Esperam i desitjam veure’l algun dia amb un primer equip i millor si és de Tercera Divisió, ja que ara es prepara per poder-ho fer oficialment.

 

BETO