Un gabellí guanyador d'un màster del mundial.





El tir al plat o tir al vol és una de les modalitats del tir esportiu i és considerat amb un dels esports olímpics contemporanis.

Hi ha tres disciplines de tir olímpic, Fossat Olímpic, Doble Trap i Skeet, després hi ha les cinc esportives Skeet, Fossat Universal, Compac Sportig, Recorregut de caça i Minifossat.




Alejandro García Mayol un gabellí que fa uns 25 anys viu a Anglaterra, la seva afició al tir heretada del seu pare, Antonio García, conegut per Toni que treballava a la Banca March i que va ser campió de Espanya de tir colomí. Alex es dedica a una altra modalitat (tir al plat).

Àlex, guanyador del màster del món disputat el 6-7-8 de Setembre a la ciutat de Wivenhoe (Anglaterra), va competir en la modalitat SKEET Anglès no olímpic, tiradors d'Anglaterra, Islàndia, Escòcia, etc. al voltant d'uns 155 participants. De 150 plats, Alex en va tomar 149, fallada de l'últim.

Aquest màster del món consistia a llençar 50 plats SKEET anglesos, 50 Dobles i 50 Americans.





L'últim torneig guanyat per Ales va ser el 14 de setembre a la ciutat anglesa de Byslley la competició va ser sobre 100 plats Alex també es va alçar amb el primer lloc de 100 plats tomats 99.

Alex competeix en la categoria més alta del tir al plat, la Doble A, per sota hi ha les categories A , B, C.

A Anglaterra fan dues seleccions nacionals Alex ha competit dos anys amb la selecció absoluta la darrera vegada va ser aquest mateix any, per poder ser seleccionat es fan quatre tirades els dissabtes i diumenges per escollir els millors
Per estar en forma l'Alex ens va comentar que sol participar en dues tirades per setmana.

Encara que sigui una modalitat esportiva poc coneguda a l'illa ens alegra que un gabellí resident a Anglaterra estigui triomfant en aquest esport.


best



Foto: Alex rebent el trofeu del Màster del Món, Alex el de l'esquerra de la foto