Per  Miquel Bestard






"Colau Mayol va pertànyer 22 temporades a la directiva de l'Escolar, va ser el primer president de l'Atlètic Escolar."





A l'entrevista que li vaig fer, ressaltant que durant els seus anys al club no va tenir a cap fill que practicàs aquest esport, més valor la seva estada en el club.

- Els teus primers records de l'Escolar?
-  Els meus primers records són des de la seva fundació en què es va fer el primer camp a Cala Rajada a la banda on es troba actualment  l'edifici Nereida a Ses Rotges, a l'esquerra de l'entrada del nucli turístic. Jo tenia 9 anys, i  tots els nens de la vila anàvem els dissabtes a la tarda a llevar pedres al costat dels mestres.

-Segurament, a part dels presidents que vas tenir a la teva etapa, hauràs conegut a tots els que han passat pel club, ja que el segueixes des de la seva creació...
- Vaig tenir una gran amistat amb Felipe Cardiel, sempre vaig estar al seu costat encara que no formés part de la seva directiva, va ser una etapa en que vam estar moltes hores junts, gairebé sempre ho acompanyava per tot arreu

- Després com vas passar les 22 temporades de directiu de club?
- Sempre de delegat. Ho vaig ser de gairebé tots els equips amb què comptava el Escolar i això que d'un principi no podia veure molt als àrbitres, però a la fi vaig entendre el seu treball  i els vaig saber respectar.  En aquesta etapa vaig tenir de presidents a Biel Torres, Ramon de Ses Cuines, Jaume Moll, Miquel Bestard i Toni Fajardo.

- Quins van ser els entrenadors amb els quals vas treballar?
- Vaig treballar amb Joan Terrassa, Baltasar Moyà, Agustí Muñoz, els cosins Guillem Danus, Toni Brunet, Paco Acuñas, Joan Gayà, Miquel Bestard, Tòfol Irles, Joan Bibiloni ... i no sé si deixo algun.

- Amb qui et quedes?
-  Tots es van portar molt bé amb mi, però em quedo amb Guillerm Danus Ferrer i Baltasar Moyà.

- En aquests moments segueixes a l'Escolar?
-  Crec sóc una de les persones que més partits he vist del primer equip, però fa uns anys que les cames poden mes que jo, m'és molt difícil anar a presenciar partits, però segueixo a l'Escolar a través de la premsa (Faxdepera) i d’amics que m'informen puntualment del que passa al club.

Altres coses que em comentà Colau van ser que “ amb el primer equip, si els jugadors del poble són suficients no és partidari de portar-los de fora. S’estima més jugar a primera regional amb els  (jugadors) del poble que en tercera amb jugadors de fora, ja que aquests comporten molts de problemes”. També em comentà que “els pares que van a veure els partits que es comportin com un espectador normal”.
 A l’imatge:  Tomeu Riera "Ros", Boni López (porter), Toni Prats (porter), Colau Mayol, Tomeu Pascual (porter)