1975-1978 (1)

  

Persones influents de l'Escolar

Jaume Massanet "Coix",
president de 1975 a 1978




En Jaume fou jugador de l'Escolar en els anys 60, el primer entrenador i després directiu en l'etapa de Sebastià Pascual.

Parlant amb ell, una de les coses que ens comentà va ser que d'allò que està més satisfet és que en els terrenys on avui estan instal·lats al poliesportiu, la piscina, l'institut, el camp de futbol, ​​etc., eren d'uns sis propietaris, i que els que més s'obstinaren a comprar-los per al poble, al costat d'en Pedro Massanet "de na Velleta", van ser els regidors Antoni Bauzà “Barber” i Joan Serra (que també va ser alcalde). Tots ells, juntament a la directiva, van aconseguir que, finalment, l'Ajuntament els adquirís.


Autoritats en un lliurament de trofeus: Tomeu Terrassa (tinent de batle), Jaume Fuster (batle), Jaume Massanet (president de l'Escolar), Pep Gallego (capità de l'Escolar) i Antoni Bauzà (regidor).

Ara en Jaume està vivint la seva quarta etapa (jugador, entrenador, directiu), veient jugar el seu nét Bartomeu i se sent orgullós de veure com juga en unes instal·lacions que eren un somni que semblava irrealitzable.

En Jaume, a la seva quarta etapa, troba a faltar el tan enyorat i reclamat local social, especialment quan, amb l'equip en què juga el seu nét, recorre els terrenys de joc dels pobles de l'illa i a la majoria veu les bones instal·lacions de què disposen clubs de municipis més petits que el nostre.

Jaume Massanet Lliteras "Coix" i Bartomeu Terrassa Ferrer, amb el net d'ambdós Tomeu Massanet Terrassa.

La directiva de Jaume Massanet va ser la següent:

President. Jaume Massanet Lliteras; adjunt a la presidència, Jaume Sancho Moll. vicepresident primer, José Andrés Gallego Méndez; vicepresident segon, Miquel Cassellas Fornés; tresorer, Mateu Garau Morey; vicetresorer comptador, Agustí Moll Servera; secretari, Vicenç S. Nadal Sunyer; vicesecretari, Guillem Danús Ferrer; vocals, Miquel Garau "Bessó", Pedro Massanet "Velleta", Toni Bauzà "Barber"; delegats Segona Regional, Jaume Fuster Alzina i Basilio Vivancos Llorente; delegats aficionats, Josep Serra Bonnín i Francisco Espinosa Vasco; Juvenils, Jaume Torres Melis i Martí Melis Fuster; Prejuvenil, José Carayol Gutiérrez, Joan Massanet Esteva, Antonio Fernández Orts i Francisco Gambins Méndez; Infantils, Pep Palmer Lladosa i Damià Serra Ginard; Alevins "A", Bartomeu Riutort Perelló i Josep Miquel Guardiola; Alevins "B" i delegats de camp, Joan Sancho Juan, Francisco Uceda Gutiérrez i Mateu Tous Morey. Portaveus representatius dels jugadors, José García Caparros i Manolo Ferrera Ruiz.

Amb l'entrada d'en Mito “Coix" (com és conegut popularment en a Jaume Massanet), ens trobam amb una directiva ampliada en totes les seves àrees, amb la vista posada en el primer equip i molta atenció a la pedrera. L'Escolar havia baixat la temporada anterior a la Segona Regional, es necessitava gent fresca i amb ganes de treballar. En aquella temporada el club va inscriure set equips, amb 141 fitxes, i va ser una de les plantilles més nombroses de l'arxipèlag.


Alevins. Drets: Paco Gambins (entrenador), Suso Rexach, Toni Sureda, J. Bonet, Aurelio, Tomeu Massanet "Coix", Tolo Riutort. Acotats: Sebastià Sirer, Xisco Sancho, Colau Terrassa, Toni Bonet, Pepe Ferrer "Malater".


Al camp municipal d'esports es van dur a terme distintes realitzacions, com ara la construcció de dos vestidors, per a un total de quatre, noves instal·lacions elèctriques que van fer més còmodes els entrenaments nocturns, servei de reg per aspersió, etc.