inici

Cap Vermell

Història del C.E. Escolar / 24 /


Temporades 1967-1971 (2)

  

1968. Drets: Juanito Martínez, Jaume Fuster, Colau Nadal, Joan Terrassa, Pep Miró “Xisquet”, Sebastià Sureda. Acotats: Salvador Moll, Jesús Sánchez, Sebastià Moyà “Vador”, Joan Sancho, Agustín Muñoz.

 

Temporada 1967-1968

Aquesta temporada els equips de l'Escolar van començar a competir a “s'Alzinar” i van acabar en “es Figueral”. L'estrena d'”es Figueral” no es va inaugurar de manera oficial, ja que una vegada condicionat el nou terreny de joc es van començar a disputar partits.

No només l'Ajuntament es va preocupar d'endreçar el terreny d””es Figueral”. En Sebastià Pascual (president), davant la necessitat de tenir un lloc digne per a jugar, va convocar molts de voluntaris del poble que, al costat de la directiva i jugadors, van col·laborar al seu condicionament. En la construcció de les casetes, segons ens explica un exjugador, uns feien de mestre de picapedrer i d'altres de peons; un altre exjugador ens va comentar que l'escalfament dels entrenaments el feien llevant pedres.

1968. Camp d'es Figueral

La temporada 1968-1969, ja de manera oficial, tots els partits de l'Escolar es van jugar en les noves instal·lacions. En Pep Pinya, de bon principi, es va fer càrrec de tots els jugadors d'aquells moments de l'Escolar, entre els quals els al·lots d'edat juvenil, fins que es va poder confeccionar una plantilla juvenil i que un altre entrenador la pogué entrenar.

Amb la idea que tots els jugadors fossin de Capdepera o hi visquessin, per tal de completar la primera plantilla – que competia a Segona Regional –, i perquè fos una mica més competitiva, durant els primers anys es van convidar i es van fitxar uns quants jugadors que jugaven a altres equips de fora, perquè vinguessin a viure a Capdepera, proporcionant-los un treball. Entre aquests hi havia Manolo García-Plata, Miquel Bestard, Miquel Morey, Jaume Amer "Taqueta", etc. En pocs anys, l'Escolar ja va disposar de jugadors per poder formar dos equips més, juvenils 1968-1969 i aficionats 1969-1970.


Finals de 1968. Drets: Pep Pinya (entrenador), Lluís Nebot, Jaume Fuster, Sebastià Balle, Colau Nadal, Miquel Bestard, Agustín Muñoz. Acotats: Joan Pascual, Jesús Sánchez, Pedro Llabata, Manolo García-Plata, Miquel Ferrer.

Temporada 1968-1969

L'Escolar, en el grup C de Segona Regional, quedà sisè d'onze equips en competició, sent l'Artà el campió del grup.

En aquesta temporada ja hi va haver més equips de futbol que en anteriors temporades. A la dècada dels 50, en els pobles hi havia més afició al ciclisme que al futbol, però a poc a poc va anar decaient l'afició al ciclisme i augmentant la del futbol. Artà, Sant Llorenç, Manacor, Petra, Vilafranca, Algaida, Sineu, Campos, Santa Maria, etc., eren pobles que tenien un velòdrom on assíduament es practicaven proves en què competien professionals i aficionats. Els velòdroms s'omplien de gent per veure disputar proves ciclistes, algunes de molt interessants, en què s'enfrontaven corredors d'un poble contra els d'un altre.


1968-69. Drets. Salvador Moll (segon entrenador), Lluís Nebot, José García, Pep Gallego, Colau Nadal, Miquel Bestard, Joan Terrassa, Pep Pinya (entrenador). Acotats: Joan Pascual, Jesús Sánchez, Manolo García-Plata, Miquel Ferrer, Miquel Morey, Miquel Garau (encarregat del material).


Miquel Bestard

 Foto del mes

CAP VERMELL INFORMA

Cap Vermell és membre 
fundador de l'Associació de 
Premsa Forana de Mallorca


Amb els nostres mitjans: 
DISTRIBUCIONS LLEVANT

CASHtelèfons 971565006/971818945

horari de 9-13  j de  15-18

Dissabtes de 9-13

 


 

Horaris C E Escolar