Persones influents de l'Escolar: 
Marcelino López Sirer, primer secretari del Club 

 

En Marce, com se'l coneixia, des de ben petit anà amb crosses, a causa de la poliomielitis, malaltia que va patir d'infant, però això no va ser impediment per portar una vida molt activa. De jove, al costat de don Miquel "Talaia" i don Toni Flaquer "Solleric”, van posar en marxa una acadèmia per a ensenyar batxiller i preparar els joves que volien ingressar a l'escola de comerç. Després , en Marce es va dedicar a la docència donant classes d'anglès i francès, i d'altra banda va fer una gran tasca per a la joventut del poble. Com es pot apreciar en el lliurament 10 de la Història de l'Escolar, els primers carnets estan signat per Marcelino, primer secretari que va tenir el club. Es va preocupar que l'Escolar, l'equip del poble, no s'excedís en cap sentit, i que els seus alumnes aprenguessin de la bona feina del seu professorat. Muntà una ràdio a Capdepera, participa en una revista local anomenada “Ones”, al principi de la democràcia va ser regidor de l'ajuntament de Capdepera, fent política de la bona. Record que cap a l'any 1970 la piscina del xalet en què vivia era més per a gaudi del jovent del poble que per al propi ús. Quan en Sebastián Pascual va iniciar la tercera etapa de l'Escolar amb la idea fixa que el club fos, com és ara, per al gaudi de la joventut gabellina, el president en unes hores baixes volia deixar el càrrec, però en Marce no li ho va permetre i el va animar perquè continuàs amb el que havia començat. En Sebastià va seguir per molt més temps presidint l'Escolar. En Marce va ser una persona a la qual el poble ho ha tingut una mica oblidat, i jo a través d'aquestes línies vull llançar un record agradable de la seva persona.

Camp de Ses Pesqueres, en un partit Artà-Escolar; en primer terme, Patricia i Marce

Entre els anys 1949 i 1954, una vegada que l'equip del Escolar deixà el camp de ses Roges i abans de començar la segona fase, Biel Fuster “s'As d'Oro”, vicari de Capdepera, igual que altres capellans d'altres pobles, s'encarregava que la joventut no s'avorrís. Ell, al costat de Jaume Gelabert "Font", els diumenges al matí, en un petit terreny que hi havia a sa Pedruscada, procurava que els joves entrenassin, per tal de, algun dia, ser útils a l'Escolar. Amb el remolc del camió d'en "Barruà" es desplaçaven a pobles veïns per jugar partits.

Foto 1 Marce LópezDrets: Gabriel Fuster "s'As d'Oro”, Miquel Flaquer" Ros ", Miquel Garau" Bessó ", Sebastià Ferrer" Maleter ", Antoni Flaquer "Porquer", Sebastià Moya "Vador", Jaume Pascual" Moma ", Miquel Ferrer "Prebe ".
Acotats: Bartolomeu Massanet "Coix", Damià Vives "Llissa", Sebastià Pascual Rosselló, Jaume Melis "Pillu", Miquel Pascual "Moma".

  
Miquel Bestard