inici

Cap Vermell

La segona jornada es focalitza en la formació de tots els implicats en una competició esportiva


 

La segona jornada de formació «El camí de la formació a la competició» va tenir lloc ahir horabaixa al teatre de Capdepera. Els encarregats de les ponències van ser el president de la Federació de Bàsquet de la Illes Balears (FBIB), Juanjo Talents; el psicòleg esportiu, Raimundo de las Heras, l’entrenador de l’Air Europa Bàsquet, Xavi Sastre; i el director esportiu de la FBIB, Juanan Serra.
 

A les ponències es va parlar dels valors i de la formació com a eix vertebrador de l’esport. Juanjo Talents va comentar la importància de la motivació per la qual els nins i nines practiquen un esport, així com les actituds i aptituds dels formadors i el binomi entrenador-arbitre, dotant a aquest darrer de la «credibilitat» que li pertoca com a «jutge d’una competició».

Amb la ponència de Raimundo de las Heras es va parlar de la gestió de les emocions a la competició. De las Heras va comentar la importància de saber gestionar-les ja que «aquestes formen part del jugador i afecten al joc». Es va parlar de tractar els jugadors d’un equip com a individus separats i de la tasca que ha de fer cadascun d’ells per gestionar una emoció que afecta al seu rendiment.
 

A la taula redona en la qual hi havia els quatre convidats, es va comentar sobretot la figura de l’àrbitre i la importància de la formació de tots els implicats en una competició: jugadors, entrenador, àrbitre i pares. Per acabar, el president de la FBIB va expressar que en lloc de parlar de «no violència» a la competició, s’hauria de parlar de «pau».

Abans de la jornada de formació, els jugadors del Club de Bàsquet de Capdepera varen poder assistir a un entrenament de tecnificació impartit per Juanan Serra. 

La jornada va estar organitzada pel Servei Municipal d’Esports i va comptar amb la presència del regidor d’Esports, Pere Terrassa.

 

Foto del mes

CAP VERMELL INFORMA

Cap Vermell és membre 
fundador de l'Associació de 
Premsa Forana de Mallorca


Amb els nostres mitjans: 
DISTRIBUCIONS LLEVANT

CASHtelèfons 971565006/971818945

horari de 9-13  j de  15-18

Dissabtes de 9-13 


 

visit web

 

Horaris C E Escolar