Etapes i terrenys de joc
de Capdepera i Cala Rajada




La història de l'Escolar la distribuïm en tres etapes amb equips federats. Entre una i altra, distints equips de Capdepera van disputar partits i tornejos sense federar.

1a etapa – De la temporada 1946-47 a la 1948-49; total, tres temporades.

2a etapa – De la temporada 1954-1955 a la 1960-61; total, set temporades.

3a etapa – De la temporada1966-1967 fins a dia d'avui.

Terrenys de joc a Capdepera

1- Camp Roig

2- Carretera sa Mesquida

En aquests dos camps s'hi jugaven partits amistosos. Es Camp Roig tenia dimensions reglamentàries. Quan aquests terrenys estaven sembrats, els al·lots jugaven a la carretera de sa Mesquida, en un camp sense les dimensions mínimes per a partits reglamentaris.

El 1946, en començar la primera etapa del Club Escolar, el futbol passà a jugar-se en camps de Cala Rajada. Entre la segona i la tercera etapa es va tornar a jugar al Camp Roig, avui polígon de Capdepera.

3- Escoles Noves. En aquest camp, ubicat a les escoles de S'Alzinar, sobre l'any 1962 van començar a jugar-se partits amistosos, i en la temporada 1966-1967, l'Escolar, presidit per Sebastià Pascual, va inscriure de nou el club, començant així el que anomenam la tercera etapa de l'Escolar.

4- Es Figueral. Des de l'any 1968 i fins avui, tots els partits es juguen en Es Figueral. Una de les millors instal·lacions de l'Illa, tribuna coberta, descoberta, vestuaris sota les dues tribunes, serveis "lavabos" de primera qualitat, terreny de joc amb una de les millors gespes artificials que hi ha al mercat, etc.


Terrenys de joc a Cala Rajada

1- Ses Roges. En aquest camp va començar, l'any 1946, la primera etapa del Club Esportiu Escolar, que durà tres temporades.

2- La Esperanza. A la temporada 1954-1955 va començar el que anomenem la segona etapa del club de Capdepera i en aquest terreny de joc es van disputar tots els partits fins a la seva finalització, a la temporada 1961-1962.

3 i 4- Es Coll d'Os i can Cutrí. Dos camps de joc amb dimensions petites, en els quals s'entrenava i on es van disputar partits amistosos abans de la primera i segona etapa.

5- Sa Gravera. En aquest camp situat dins l'antiga gravera es van disputar partits oficials en el temps en què es remodelava l'actual terreny de joc d'es Figueral.



Miquel Bestard