El flamant president

ens parla de la

temporada

que és a punt

de començar















Kiko Muñoz Ferrera és el nou president de l'Atlètic Escolar de bàsquet. En Kiko de 44 anys, va començar a jugar amb el primer equip federat de bàsquet de Capdepera, amb 15 anys, allà pels anys 80. Va fer una temporada al Parles Manacor i dos amb el Son Carrió; totes les altres ha estat vinculat al bàsquet local.

Conversàrem  amb ell en el bar Can Pere (abans la Parada), i ens va informar sobre la temporada que és a punt de començar, però també ens va fer una mica de repàs a la història del bàsquet a Capdepera.

El pioner del primer equip de bàsquet local va ser Tomeu Català, capellà de Cala Rajada, i entre els primers jugadors que formaven l’equip hi havia Pau Porcel, Joan Ramón Esteva, Manolo Ruiz, Toni Macarro, el mateix Kiko Muñoz...

D’un equip de bàsquet masculí, el primer any, en el segon ja se’n va inscriure altre de femení encapçalat per la seva germana Ani, en el qual jugaven les germanes Inès i Pilar Pascual, Bàrbara Flaquer, etc.

Actualment, el club compta amb 9 equips federats, i també, des de fa cinc anys, l’Ajuntament els ha traspassat l’escoleta de bàsquet per als nins i nines que s’inicien en aquest esport.

Després que el doctor Serra deixàs la presidència del club,  n’han passat Antònia Ladària, Toni Adrover, Susana Barrantes i ara Kiko Muñoz

- A què són deguts tants de canvis de president en tan poc temps?

- Supòs que és degut al molt treball que comporta el càrrec i de la poca gent implicada. Ser president desgasta molt, crec que des del doctor Julià Serra ençà, els presidents són circumstancials, nosaltres volem que el bàsquet no desaparegui, seguim els mateix grup de persones des de fa anys, i la gent que ha passat pel club, encara que no tengui cap càrrec, segueix ajudant.

- Quant paga un nin, per a inscriure’s?

- La temporada passada pagaven 280 euros i aquesta n’han de pagar 300, en tres terminis.

- I els nins que comencen a l’escoleta?

- Aquests hauran de pagar 120 euros.

- Quins avantatges tenen els infants de l’escoleta pel fet que, en comptes de l’Ajuntament, se’n faci càrrec el club?

- Tenen l’avantatge que al club ja els coneix i quan ve l’hora que han de passar a ser jugadors federats no es nota tant el canvi, perquè en estar ja estan integrats al club.

Per a la temporada la 2012-2013 la Directiva estarà composta per:

President: Juan Francisco Muñoz Ferrera
Tresorer: Lorenzo Baltasar Servera.
Secretària: Petra Mayol Roca.
Vocals. Ana María Muñoz Ferrera, Maria Pilar Díaz Villafeina, Maria del Carmen Méndez Machin, Francisca Vicens Cassellas, Francisco Lechón Ramírez i Micaela Bennnasar.

Equips per a la temporada 2012-2013 i els seus respectius entrenadors

Preminis Femení: Ani Muñoz Ferrera
Premini Masculí: Sebastià Regueiro.
Mini Masculí: Javi Macarro
Mini femení: Laura Flaquer.
Infantil Masculí: Sebastià Regueiro.
Cadet Masculí: Juan Antonio Ferrera.
Junior Femení: Javi Macarro.
Junior Masculí: Javi Macarro.
Sènior Masculí: Kiko Muñoz.

Coordinadora de tots els equips i de l’escoleta: Ani Muñoz Ferrera.

BETO