Un monòleg de Rodo Gener, nominat als XXIII Premis MAX, com a millor actor, per aquesta obra. Direcció, Jeroni Obrador.

SINOPSI

De 1519 a 1522 Fernando de Magallanes i Juan Sebastián Elcano van partir per donar la volta a l'globus. Magallanes va sucumbir a una fletxa enverinada, però la seva expedició va tenir èxit. Aquesta obra històrica de ciència ficció explora el primer viatge al voltant de el món i la relació de Fernando de Magallanes amb l'església, l'estat, el seu successor Juan Sebastián Elcano i els pobles indígenes dels cinc continents. Durant un confinament de 500 anys, Magallanes entaula diàlegs amb Shakespeare, estrelles i pedres en els seus esforços per mantenir-se entenimentat. Viatja des de l'evolució humana fins a l'actualitat, el que ens obliga a preguntar exactament què ens ha portat la primera circumnavegació de la terra, cinc-cents anys després.
 
Magallanes.0 no pretén ser una obra política ni narrativa, però sí contemporània, vivencial i humanista, que revisa els valors socials des del primer fet globalitzador.
Descobrint-nos així el que és divers com a natural davant del que és jeràrquic de l'ésser humà. És una part de la història de la humanitat amb un important rang astronòmic, que ens permet descobrir allò propi de cada lloc tant a nivell cultural, com geogràfic i plantejar-nos què suposa la primera circumval·lació a la terra des del seu protagonista, 500 anys després.