Divendres,18 d’octubre se presentà a la sala polivalent del Teatre de Capdepera el llibre d’Antoni Rodríguez Mir ,"1.111 llamps i pestes. Diccionari d'insults, exageracions, flastomies, metàfores, locucions, mofes i frases fetes despectives i de no dir", amb pròleg de na Caterina Valriu. El llibre, del  que s’ha publicat una segona edició, està editat per Lleonard Muntaner Editor.                 
 

Un llibre curiós que recull insults per via oral i escrita i l’ha organitzat en forma de diccionari, explicant el significat de cada un. Na Caterina Valriu, en el pròleg diu “... el recull que ha compilat Antoni Rodríguez i que ara teniu a les mans  és una proposta original i fins i tot sorprenent. Anar a la recerca d’insults antics i moderns, dels que costen en fonts escrites... i  dels que encara just es fan presents a l’oralitat més actual”.

 

El regidor de Cultura, Yannick Wilken, va presentar a l’autor que treballa de funcionari de la Conselleria d’Educació i que durant quinze anys va ser regidor de l’Ajuntament d’Inca, del que va ser regidor de Cultura. Ha publicat llibres de poemes (Cub de silencis ) i narrativa (Nòmades, Pac qui deu).

 

Tot seguit l’autor va explicar, gairebé va fer una interesant i didàctica conferència, comentant com va sorgir el llibre i les passes fetes per arribar completar-lo. En aquesta mateixa notícia es pot escoltar, per interesant, la intervenció d’Antoni Rodríguez.





 

Per acabar va recollir algunes aportacions gabellines i va fer un jocs. Entre el públic va repartir unes targetes amb insults i va demanar el seu significat, per després cercar la paraula al llibre i llegir la definició que el proposa. 

No faltà la venda i signatura de llibres.