Escolar 3 - Baleares sin fronteras 0



Benvinguts siau, estimats i estimades amigues futboleres, tots quan sou!

Plof, plof, plof... Plou i no són crosteres!

«Espectacle» corresponent a la sisena jornada de la primera regional grup B. A aquesta lliga, fins ara anomenada per mi, de l'ensaïmada, ara l'hi afegiré també, del cocarroi. Quins desastres, per favor!

Abans d'agafar el bou per les banyes, us vull dir, que si qualcú està interessat a ser part activa o presentar-se com a candidat a les eleccions que hi haurà a final de temporada, convé que faci, més aviat que de pressa, un cop d'ull a la pàgina Web de l'Escolar. Allà hi podrà trobar tots els requisits que manquen per poder-hi participar fora entrebancs ni malentesos.

Avui s'ha guardat un sentit minut de silenci. Aquesta setmana, tristament, ens ha deixat un bon home: Salvador Castro, d'Encinaluz. Pare del conegut i polifacètic Salva que ha defensat la porteria de l'Escolar durant una bona tracalada de temporades; també entrenador de porters i pare d'un jugador del planter. Descansa en pau, estimat!

Al començament del paràgraf anterior he adjectivat el partit «d'espectacle». No us penseu que hagi emprat aquesta paraula amb la connotació positiva i festiva que sembla tenir el vocable. De veritat, «l'espectacle» avui contemplat al nostre emblemàtic Figueral ha estat veritablement llastimós i per avergonyir al més decidit de la guarda.

Tothom, dins el petit món del futbol, sap qui és i el tarannà que es gasta aquest grup de gent del Baleares sin Fronteras. Qui més qui menys, per aquests camps de Déu repartits per tota l'illa de Mallorca, ha patit les endimoniades fiblades d'aquesta tropa en carn pròpia. Tothom! I el més fotut de tot, és que la F.F.I.B., també sap de quin peu coixeja aquesta penya. I el més esventrellat de tot és, sabent el que tothom ja sap, el perquè la federació de futbol, deixa inscriure-se'n a un conjunt amb un sentit del futbol tan discutible com són aquests esvalotadors. Jo sols i trob una explicació: ho consenten per fer caixa!



Avui, a un partit on ningú es jugava res, tres vermelles i set grogues ha recol·lectat per la seva col·lecció particular els fora fronteres. Això són duros fàcils que entren a forfollons a dins el compte corrent federatiu. Aquest equip surt a guirigall per partit; aquí a Capdepera no és el primer que tenen. I l'entrenador, acompanyat per alguns dels seus jugadors, el que més es mereixia veure set vermelles consecutives per provocar, posar-se amb el públic de la grada i incitar a haver-hi aldarulls, n'ha sortit del tot indemne de l'esquitxada. Qui m'ho pot explicar a això? Tot per culpa de la inexperiència i passivitat de l'àrbitre principal i de l'àrbitre assistent que, atès el comportament forassenyat i envalentit de l'entrenador, han tingut el partit aturat més de deu minuts fora sabre per on els fugia el conill i donant explicacions fins i tot a l'apuntador. Veritablement, depriment, veure i sentir com l'entrenador i alguns dels jugadors convidaven, traguen foc pels queixals i en pla perdonavides al públic a baixar a la gespa per dirimir a mastegots les diferències.

Fins ara no hem hagut de lamentar lesions greus o d'importància, però el dia que aquests matasets facin mal a qualcú, jugador o públic, qui en serà el responsable? Ningú, de debò! Per llogar cadiretes. FFIB, FFIB, FFIB escribe muy fino...
M'agradaria sabre l'estat en què haurà quedat el pobre vestidor d'aquest equip. Doncs, els cops, bufetades i renous que sortien de dins la lloriguera baleàrica eren per esgarrifar-se. Tot plegat no en fan pensar res de bo. Per enfaristolar-se!



L'alineació de l'Escolar ha estat la següent: López sota pals. Colau de lateral dret. Lucas de lateral esquer. José Quintana i en Franco de centrals. De pivots: Javi Barrantes i Ismael Santos. Miky Ruedas com extrem dret. Kelly Jackson d'extrem esquer. Al centre del camp Xisco Sansó. A la punta de l'atac Martin Fernández.

També han intervingut: Al minut trenta-quatre surt Xavier Morales (debutant) per un Martin Fernández lesionat. Als quaranta-sis Jaume Faba ho fa per un Isma Santos també lesionat. Al minut vuitanta-quatre surten al camp Niño per Sanso i Vidal per Ruedas. Al vuitanta-set Sayago per un Kelly força aplaudit i Juan Pablo López per Lucas Fernández.

El partit no ha estat lluït; més aviat podem dir que fluixet i avorrit. Molt dolent! Encara que soni estrany i, el marcador pugui dir una altra cosa, el pes del partit l'ha portat un embolicador i execrable Baleares. Per cert; l'equip més dolent del sis que en vists fins aleshores. Han fallat, inclús, tres ocasions clares de gol a porteria buida; no debades és el quinzè qualificat.

L'Escolar no ha trobat en cap moment la tecla adient per prendre el control del partit. Una defensa molt espessa i uns pivots, malgrat que han corregut molt, no han sabut imprimir el ritme de joc necessari per afrontar aquest encontre. Hem estat amb les línies molt desordenades i allunyades l'una de l'altra en tot moment; no hem abastit de pilotes les nostres perilloses bandes. Sols hem jugat a glopades; però a glopades fantàstiques! El contraatac, sí que ha sigut prou eficaç. Ha estat la clau que ha obert la llauna d'anxoves que els sense fronteres han intentat posar per salvaguardar la seva porteria. En un d'aquests contraatacs, al minut deu, en Xisco Sansó sol davant del porter, d'una excel·lent vaselina, ha posat l'u a zero en el marcador. Fins aquí la primera part. I ja he dit molt...



A la segona part hem sortit molt embadalits i el Baleares ha pitjat el gas per empatar el partit. L'Escolar ha continuat igual d'erràtic i mancat d'ofici; pràcticament, dins la primera mitja hora, no hem passat del mig camp. Al minut vuitanta en Kelly, a la fi, ha aparegut com una bubota d'entre la foscúria, d'una banda esquerra, guarnida amb sols tres focus de bicicleta. Imparable ha driblat a Déu i a sa mare, l'ha passada amb molt d'encert a un Sansó que, molt suaument, l'enfonyada a dintre la porteria visitant. Aquest gol ha donat una mica de tranquil·litat als gabellins (dic gabellins, per dir qualque cosa identitària) que, aleshores, han reviscolat. En Kelly Jackson he revolucionat el partit amb unes quantes de les seves supersòniques fues. Al vuitanta ha estat a una jugada molt ben trenada per banda dreta. En Xisco Sansó, amb opcions de tirar a porteria, molt generós, l'ha passada a un Kelly que arribava al segon pal molt just. El velocista amb la punteta de l'ungla ha marcat el tercer i definitiu gol de vesprada.

En resum: tres jugades esporàdiques i enlluernadores han resolt un partit lleig i anodí. Matx que l'ha guanyat el qui ha marcat els gols. «No hi ha llenya, no hi ha llum» No hi ha gols no hi ha punts; evident, estimat i mític Joan Williguer de Sa Central!

Segona setmana al cap d'amunt de la taula classificatòria i, després de sis partits, encara invictes. Un Escolar que transmet una impressió de força solidesa, aleshores, imparable. La setmana que ve es jugarà el derbi de la categoria: Cardassar B – Escolar. Un desplaçament econòmic i a l'abast de qualsevol butxaca enfront d'un Cardassar que porta dos partits consecutius vinclant el genoll a terra. Ja veurem que serà amb ser cuit!

Estimats i estimades, sobretot estimades, per avui, això és tot. La setmana qui ve més i millor!


Visca l'Escolar victoriós!

Biel Torres



 Destacar la gran victòria dels juvenils 6-3 contra el Cala Millor.









També ens feim ressò de l'anunci del club que diu pel que fa a l'Article 9 dels vigents estatuts del Club i ratificat a la darrera Assemblea General, es va aprovar que el termini màxim per obtenir la condició de soci del Club, expira el darrer dia de l'any.
Per tant, per a la present temporada, el darrer dia per obtenir la condició de soci, serà el 31 de desembre de 2024.
Recordau que el 2025 és any d'eleccions.