La comissió balear de Medi Ambient imposa condicions al projecte de cable elèctric entre Mallorca i Menorca





El projecte afecta Capdepera, especialment l'àrea de sa Mesquida

Hem llegit a  "Diari de Mallorca" (signat per T. OBRADOR / B. CAPÓ)una noticia que fa referència al projecte d'unir Mallorca i Menorca mitjançant un nou cable elèctric que afectarà el nostre municipi, especialment la zona de Sa Mesquida.

"La instal·lació d’un cable elèctric de 132kV entre Mallorca i Menorca connectant les subestacions de d’Artà i Ciutadella, pot afectar seriosament les praderes de posidònia. La Comissió Balear de Medi Ambient ha posat una sèrie de condicions al projecte de la Xarxa Elèctrica d’Espanya, que hauria de millorar el transport i distribució al 2014 i que compta amb un pressupost de 34 milions d’euros.
Aquestes condicions fan referència a la protecció de les àrees ocupades per la posidònia, i s'hauran de realitzar estudis per a minimitzar els efectes en les obres pel pas del cablejat i de prendre mesures compensatòries com la repoblació de zones properes.  L’impacte de les obres del cablejat es qualifica de “sever”  i en tot cas s’hauran de remetre informes a la Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient, periòdicament, en el marc d’un pla de vigilància ambiental.




La longitud del cable que connectarà les subestacions d’Artà i Ciutadella és de 68,5 quilòmetres , dels quals 15,5  transcorren per zona terrestre de Mallorca, 40 a la zona marina i 12,3 a la zona terrestre de Menorca. A Capdepera afecta especialment la zona Cala Mesquida, tant pel que fa al torrent (l’estudi d’impacte ambiental presenta contradiccions sobre com s’ha de fer el creuer de torrents)  i les praderies de posidònia."

Cal recordar que les aigües de Cala Mesquida es troben incloses en la reserva marina del Llevant