Una nova platja



Ens ocupàvem, aquests dies, de la regeneració natural que s'està produint aquesta tardor a la platja de l'Agulla, i ho il·lustràvem amb fotografies de la zona de s'Entrador.

Avui n'oferim la confirmació amb aquestes altres imatges de la zona de ses Covasses, on la recuperació d'arena és absolutament espectacular, fins al punt que gosam dir que mai, en un passat immediat, havia estat com ara. Ara s'Agulló és una vertadera platja, que fa goig, d'una arena blanquíssima. Fantàstic.
 


D'altra banda, pel que fa a l'Agulla, n'ampliam la informació gràfica amb fotografies de la zona dels Pins de ses Vegues, on, com a la resta de la platja, el perfil ha guanyat un grapat de metres a la mar.





Com fèiem en l'anterior informació, continuam demanant-nos si, vist com van les coses, no cal replantejar-se seriosament la necessitat de cap intervenció humana per a regenerar un espai que, en realitat, no fa sinó moure's al ritme dels cicles naturals.





Imatges d'ara que comparam amb aquesta altra de baix, de poc després d'aquella "regneració" feta amb una arena que, ens varen dir, aviat no es notaria perquè  adquiriria el mateix color de la de la platja. Idò no, ni prop fer-s'hi. En tot cas, la salut de la platja és ara molt millor, però no per la intervenció humana, precisament.

Pensam que a l'Agulla se la de deixar en pau i que, en canvi, s'ha de treballar en la zona dunar, regulant els accessos i el trànsit de persones i prohibint el pas de cap casta de vehicle. Aquesta zona és la que, en realitat, ha de preservar la part més propera a la mar.