RESUMEN METEOROLÒGIC DEL MES DE FEBRER 2009

   Ben veritat és que , en arribar a la Candelària sembla que donam un tomb a l’hivern, malgrat encara faltin uns poc més de quaranta i cinc dies, per arribar a la esperada primavera.
   Podem veure, que els dies de pluja d’aquest mes de febrer, han disminuït, tant pela que fa al nombre de dies com a  l’intensitat. Més o manco, el nombre de dies s’han vits reduïts a la meitat, que ja pot esser molt, i la quantitat recollida a una tercera part. Aquesta vegada la quantitat acumulada és de 53,9  l.m2. Aquestes pluges, es feren presents els primers set dies del mes, amb una recollida de 43  l.m2. Durant la segona desena del mes, en dos dies de pluja, la recollida fou de 10,9  l.m2. La resta del mes  tingué una pluja inapreciable, el dia 28. El dia 6 de Febrer, es el dia de la pluja màxima, amb recollida de 17,5  l.m2, això si amb  llamps i trons, que continuaren al capvespre següent .
   Altre meteor observat, és amb un poc de calabruix, aquest dia 7 a la tarda.
   Els vents dominants vengueren dels quadrants tercer i quart, sense res anotat dels altres dos.
   En quant a les temperatures del mes, podem dir, que la màxima en 17 graus, correspon al dia 10, i la mínima de les màximes el dia 13 en 11 graus. La mínima era de 7 graus, enregistrada en diferents dies, la màxima de les mínimes en 13 graus els dies 4 i 5 del mes.
  La pressió atmosfèrica oscil•là entre els 760 dels dia 1 i 6 fins el 788 del dia 25.

  El divendres dia 20 d’aquest mes de març  a les 12h. 44m. entrarà la esperada primavera.

  El proper dia 29 de març a las 2h. 00m. S’avança 1 hora, els qui porteu l’hora vella no teniu que moure-vos.

Joan Espiritusanto