A les 16,45h i durant 10 minuts. Ha afectat tant als nuclis de Capdepera com de Cala Rajada


El calabruix (calamarsa) és una pluja de grans blancs i opacs, de 1 a 20 mm de diàmetre, constituïts per una barreja de gel i neu, que es trenquen en caure a terra. Són trencadissos i s'aixafen fàcilment. Si cauen sobre un terreny dur, reboten i sovint es trenquen. Esdevenen principalment amb una temperatura al voltant dels 0°C, moltes vegades abans o al mateix temps que la neu ordinària.



Ha caigut un calabruix d'un tamany fins a 1,5cm de diàmetre. Durant 10 minuts i amb gran intensitat han deixat els carrers plens de gel.



La Direcció General d’Interior, Emergències i Justícia (DGIEJ) de la Conselleria d’Administracions Públiques ha decretat l’Índex de Gravetat Ú (IG-1) del Pla Especial de Fenòmens Meteorològics Adversos per fenòmens costaners a Menorca. Aquesta activació s’ha fet atenent a les informacions rebudes des de la delegació territorial a les Illes Balears de l’Agència Estatal de Meteorologia.

L’IG1 es correspon habitualment amb l’alerta taronja de les agències meteorològiques i es decreta quan la informació permet preveure la imminència d’un fenomen advers amb una probabilitat d’entre un 40% i un 70%. El protocol del pla estableix que l’IG1 també pot decretar-se quan s’ha produït un fenomen meteorològic advers a una zona molt concreta, però que necessita d’òrgans supramunicipals per ser controlada.

En una situació d’IG1 per fenòmens costaners potencialment perillosos, la DGE recomana els ciutadans extremar la precaució a la mar i a la costa i seguir els consells d’autoprotecció que es poden consultar  a la pàgina web del SEIB 112 (www.112ib.caib.es).

D’altra banda recordar que  continua activat l’IG-0 (alerta groga) a la resta de les illes per forts vents i fenòmens costaners.

Recorda que, en cas d’emergència, has de  telefonar a l’112