Cita gastronòmico-cultural de cada any amb un estol d'excel·lents cuiners

De tots és sabut que la Coral s'Alzinar té dues fites gastronòmiques indefugibles: la paella del mes de juliol i la llampugada del mes d'octubre. Idò dissabte passat al mític garrover de can Llabata.
Més de 60 comensals donàren compte de 30 quilos de llampuga. Cada any és un delit, i ho repetim; però la llampuga del 2017 es recordarà molts d'anys com a excepcional. Els cuiners, encapçalats per Joan Llabata, Joan Genovard i Jaume Fuster; amb l'exèrcit de pinxes que podeu veure a la foto són els artífexs d'aquesta vega.



Aquests plànols zenitals confirma tot allò que hem dit abans. Si us esforçau gairebé sentireu l'oloreta.



Però la feina comença ben dematí amb la neteja i adob de la llampuga.




Fins que tot està fet passa tot un matí.



A les postres - gelat i ensaïmada -. La vega és tan exqusita que no hi ha temps de fotos. Els cantaires ho remataren amb els càntics habituals d'aquestes celebracions: "Cançó de beure", "La reina del placer", Barbara'n..., a tota gorga i amb els efectes del bon vinet jugant-hi un paper decisiu.
De les cançons ens consta que hi ha enregistraments però l'àudio no és d'allò millor i vos estalviarem patiments.
 



Com podeu veure, més d'un encara no sap la lletra.



Desitjam a la veterana coral que engunay celebra els seu 35 aniversari que pugui fer moltes llampugaddes més, i que ens continuï alegrant la vida amb els seus concerts. Per cert, dia 20 d'octubre a les 20h a l'esglésiade Cala Rajada proper concert.