Sal de cocó









    Dissabte dia 22 d’agost, al matí, tal com havíem anunciat, i després d’esperar que en Pere es despertés amb un bon cafè amb llet de Ca’n Patilla, el grupet d’ “intrèpids excursionistes” partirem decidits a tornar amb el botí desitjat: un bon grapat de sal dels millors cocons del municipi. I així va ser, després de caminar durant mitja hora  arribàrem al lloc escollit i allà ens esperava el botí


Image
Els "intrèpids " excursionistes

   Aquest any les condicions climatològiques han afavorit recollir la millor flor de sal de cocó. De tan bona que és la volguèrem batiar amb un glamuros nom : “sal de cocó xanel”. Bromes apart, si que volem dir que la sal és de molt bona qualitat i segur que ens delectarà el paladar a l’hora de trempar les ensalades o salar la carn (després de torrada), que és per el que bàsicament s’empra aquesta sal. Calculant molt a “grosso modo” en recollirem uns quatre o cinc quilos.


Image
La flor de sal

   Alguns aprofitàrem per recollir-ne més de la necessària pel nostre ús personal per poder repartir entre les nostres amistats i familiars el preuat mineral. Però si sou un dels afortunats, no vos hi acostumeu, l’any que ve hi tornarem i serà el moment de que vos calceu unes bones sabates, un bon capell, tovallola, una botella d’aigua ben fresca i cap als cocons a fer sal Hi ha per a tots.


Image
Un cocó

És una petita excursió agradable, fàcil i molt profitosa. 

Fins l’any que ve!!!

Felip Esteva