Canvi Global: el seu efecte en els esports de muntanya



Les muntanyes són un dels primers indicadors de l'canvi climàtic i, a mesura que el globus terraqüi s'escalfa, els habitants de les altures -entre els més famolencs i pobres de l'món- s'enfronten a més dificultats per sobreviure.

L'augment de les temperatures també significa que les glaceres de muntanya es fonen a nivells sense precedents, afectant els subministraments d'aigua dolça de milions de persones. La gent de les muntanyes han acumulat, però, una gran quantitat de coneixements i estratègies al llarg de generacions per adaptar-se a la variabilitat climàtica.

Com en anys anteriors i amb motiu del Dia Internacional de les Muntanyes, la FEDME comparteix algun dels documents generats durant l'any que són nexe d'unió entre els muntanyencs i les muntanyes.

Aquest any 2019, coincidint amb la celebració a Madrid de la Cimera de Clima, vam difondre el document sobre "Canvi Global: la seva afectació en els esports de muntanya", resultat de la IX Jornada Ciència i Muntanyisme celebrada el passat dia 9 de novembre a Barcelona , i que pot ser d'utilitat per a contribuir, en la mesura de les nostres possibilitats, a mitigar els possibles efectes de les activitats de muntanya en el medi ambient ".