Joan Moyà Nadal al baix, Julià Ossés Alzina a la bateria, Pau Vallbona Roig als teclats i en Yannick Wilken, veu i guitarra.




Ja són moltes les entrevistes que començam amb un "són escandalosament joves"...i és perquè nosaltres envellim i una nova generació, molt preparada albira l'horitzó amb força. FALLEN HEROES són quatre amics que coincideixen desde petits a les classes de música. Tenen força experiència als escenaris i ara volen anar a Londres a enregistrar un disc. No tenen problemes per formar part de diversos grups musicals...i com molts altres grups la COVID-19 els ha fet suspendre concerts. 

- Com i d'on sorgeix aquest grup?
- Es va formar l'any 2016 per tocar a les festes del Carme. El meu veïnat, Joan Fuster, per maig em va demanar si em faria ganes tocar amb el meu grup a les Festes, però el grup que tenia en aquesta època feia dos mesos que ens havíem separat però encara així li vaig dir que sí.
Varen passar les setmanes, i com que em va coincidir amb l'any de segon de batxiller i no hi vaig pensar fins a tres setmanes abans del concert quan en Joan em va demanar el nom del grup. Doncs vaig cridar en Pau amb qui feia música de cambra junts, i el vaig demanar per formar un grup de rock juntament amb en Julià i a partir d'aquí tot ha anat el seu camí fins avui en dia.

- Qui sou? Noms i instrument i experiència musical.
- Som en Joan Moyà Nadal al baix, Julià Ossés Alzina a la bateria, Pau Vallbona Roig als teclats i en Yannick Wilken, veu i guitarra.

- Quin temps fa que cantau plegats? On heu tocat?
- Fa des de 2016 que feim música junts. Hem tocat a molt de llocs però els més grans són les festes del poble, és Rock i Tapes, Rock'n Pota de teloners de Haciendo el PinoLos Últimos Mohicanos i a Bremen, Alemanya.

- Formau part de diversos grups musicals, com es compagina, això?
- Pensàvem tendríem més problemes a l'hora de compaginar-ho tot, però amb bona organització tenim temps per tot.

- Continuam..., quin estil vos defineix més?
- No ho sabem ben cert, ja que els nostres temes propis no defineixen cap estil en concret, ja que hi ha cançons molt "heavys" i d'altres que són més "poperas". Jo diria que feim un rock-metal alternatiu, molt nostre, que està molt bé, ja que arribes a tenir un estil molt propi, però també és molt més difícil enganxar a la gent a la teva música.

- Componeu cançons o són d'altres?, com les triau?
- Componem, principalment el teclista i el cantant. Però també feim versions per tal d'enganxar a la gent i després mostrar-los les nostres pròpies cançons. No les triam, simplement sorgeixen.

- I, el nom, FALLEN HEROES, d'on surt?
- El nom sorgeix perquè cercava noms de grups i un vespre mentre mirava "Los Vengadores " (una peli d'herois) sa em va caure el comandament de la tele i em va pegar l'il·luminació per aquest nom. Però amb el temps hi ha un significat molt més gran darrere, ja que analitzant les lletres de les cançons i els objectius del grup, són lletres molt personals que per cada persona poden tenir un significat diferent per a ells, que siguin un grup i, una música, on sa gent que ho necessiti s'hi pugui aferrar a ella quan més ho necessiti.



- Els criteris són més d'amistat o musicals?
- Clarament d'amistat perquè anàvem junts des de petits a l'escola de música. Pràcticament, feim música junts tota la nostra vida.

- Què cerca aquell que vos escolta?
- L'objectiu nostre és que és qui ens escolta, trobi el seu propi significat a la nostra música i a les nostres lletres.

- El grup, és una dèria d'algú, o hi ha projecte de futur?
- Hi ha projecte de futur. L'any que ve ens agradaria treure un disc i arribar a viure d'això, tocant la nostra música i fer gires per tot el món,

- Volíeu enregistrar una maqueta o cançons a Londres... Com està el tema?
- Malament ja que l'empresa que ens va contractar no ha estat capaç d'organitzar les gravacions a Abbey Road.

- També vos havíeu apuntat al Palma Rock... Què ha passat?
- No vàrem passar a les semifinals... però l'any que ve ens hi tornarem a presentar i segur que anirà millor.




- I a partir d'ara? Quin projectes teniu?
- Treure un disc.

- En la música la complicitat és fonamental. Amb vosaltres, n'hi ha?
- Sí.

- Com repartiu les feines, improvisau molt?
- Solem tenir la feina repartida, mirant que tothom fa la mateixa feina i que no només la faci un, però de vegades no queda d'altre que improvisar.

- La COVID 19 no vos ha deixat actuar fins ara. Com seria per a vosaltres el proper estiu? Què vos agradaria fer?
- L'estiu qui ve ens agradaria gravar i, si podem, treure el disc amb unes condicions com toca, a més de tocar i fer molt de concerts.


Moltes gràcies i molta sort!!!!