El proper diumenge, 13 d’agost, un jove atleta gabellí (membre del Club Atlètic  Capdepera) participarà a l’Ironman d’Hamburg. Es tracta de José Manuel Paniagua Diaz.
Possiblement l’haureu vist qualque dia, amb els seus companys, córrer pels carrers i camins del municipi, preparant una o altra cursa.








 

En José Manuel forma part d’un grup de joves de Capdepera que viuen amb intensitat l’atletisme, participant en diferents modalitats com ara semi-marató, marató, triatló, duatló, ... i també a les proves d’Ironman.

Parlem amb ell del seu proper repte: l’Ironman d’Hamburg, una duríssima prova per la que s’està preparant de valent.

- Per què l’Ironman d’Hamburg?

- Enguany m’he preparat per córrer l’Ironman d’Hamburg, prova que es fa per primera vegada en aquesta ciutat. Me vaig  decidir a anar a Hamburg perquè la meva dona és d’allà i així és més senzilla la logística.

La prova se realitza el diumenge dia 23 d’agost i se corre en el mateix lloc on es fan les proves del mundial de triatló, que va guanyar enguany en Mario Mola.
 

- Tenim entès que tens el temps record del full-Ironman en el municipi. Quin és el teu objectiu per Hamburg?

-La meva intenció és fer una bona carrera i  baixar de les 11 hores, objectiu que no he pogut aconseguir en els darrers dos ironman en què he participar. Aquesta és la meva principal motivació rebaixar el temps.

- La prova d’Ironman, recordem que es tracta de fer  3,8 km nedant,  182 quilòmetres en bicicleta i  42,2 quilòmetres de carrera, és prou dura... Com se prepara una prova així?

- Amb molta constància i esforç. Enguany la preparació ha estat especialment dura. Primer per motius laborals, ja que he disposat de manco temps lliure; i també per la calor que hem patit els darrers mesos, la qual cosa fa que tinguis major desgast físic. Així i tot he aconseguit realitzar l’entrenament que tenia preparat per cada dia.

 

Des de Cap Vermell ens unim als seus companys en el desig que aconsegueixi el seus objectius, en el ben entès que acabar la prova ja és tot un èxit.



Ànims, Jose!