GRUMALLONS












Antoni Flaquer, col·leccionista d'imatges de Capdepera i Cala Rajada

 

Jo col·leccionava segells i la meva dona, que és de la Alcarria, cada any anava a la plaça major de Madrid i veia fotos i postals de Cala Rajada que m’interessaven. De manera que vaig deixar la col·lecció de segells per començar la de fotos i postals de Cala Rajada i Capdepera. Vaig començar fa 20 anys, però és a partir de la jubilació, que és quan tinc més temps, que m’hi dedic amb més força.

Per internet, sembla mentida, però he trobat una quantitat enorme de postals de Cala Rajada. També tinc companys de Manacor i Palma que col·leccionen segells i postals i m’induïren a comprar-los part de lots de postals que n’incloïen de Cala Rajada i jo me les quedava. A més, sempre he estat relacionat amb uns quants dels primers estiuejants de Cala Rajada, que eren els únics que tenien màquina de fer fotos, i així he aconseguit còpies molt bones, com els Belil, que vingueren per primera vegada al 1095 a Cas Bombu en viatge de noces. També la família Moragues me n’ha proporcionades. He pogut aconseguir fotos d’Artà i Capdepera de l’any 1890 per mitjà de la família Zaforteza.

La història, per mi, va relacionada amb la fotografia. També he comprat molts de llibres. He aconseguit reunir llegendes sobre Capdepera que potser també acabaran en un llibre.

L’exposició de “L’any de la neu” ja la férem a Cala Rajada fa cinc anys i hi he afegit set o vuit fotografies més. Hem fet una selecció, ja que totes no hi cabien, i hem triat entre les que tenien més bona resolució.