El grup actuà al Morralla Xop Festival, en el marc de les festes del Carme 2015






Fotografia: UH.


Aquestes festes del Carme tenen un alicient molt especial amb el cartell del Morralla Xop Festival; Boc, una banda d'experimentats músics, en forma part i el seu folk mesclat amb múltiples estils els hi ofereix una garantia de festa, ball i gresca, que de ben segur que agradarà a qui vengui al moll de Cala Rajada.

Cap Vermell: Quan es formà la banda? Quants de membres sou?
Boc: Al 2009 es formà la banda i actualment som 8 músics

- Quin va ser el procés de composició?
-  La majoria del grup ens coneixem de fa molts d’anys i sempre havíem estat parlant de muntar un grup folk però no va ser fins que en Joan Frontare ens reuní a tots al bar Lórien que no ens posàrem en marxa

- Quin és el vostre estil?
-  El grup té una base folk però després som capaços de fer qualsevol cosa, des de metal, new age, celta, ska fins a clàssic o mambo.

- Quants de discs teniu al mercat? Com han estat els processos de gravació?
- Tenim un EP (Uep!) i un llarga durada (Les Mil i una…) i ja estam preparant el nou disc que previsiblement sortià per primavera del 2016.  El procés de gravació a BOC és bastant complicat, ja que la majoria d’instruments són tradicionals i bastant difícils d’afinar i s’ha d’anar bastant alerta. A més, per un costat tenim una base de “rock” i per un altre banda  tota una secció melòdica i es bastant difícil de mesclar i que quedi per un costat “canyer” i per l’altre amb melodies ben definides i clares.

- Què en pensau de la venda de música per internet? I de la pirateria?
- Té una part molt bona, com la capacitat de donar-te a conèixer arreu del món simplement fent un clic però per una altra, se perd molt el control de la teva obra.
 Del tema pirateria pensam que és un fet cultural, si la nostra societat valoràs més la música com a cultura i sabés el que val, seria diferent. De totes maneres la industria discogràfica i musical no ha sabut adaptar-se al nous temps i han volgut posar portes al camp.

- Com preparareu el concert del morralla xop?
- La veritat és que estam molt contents de poder tornar a aquesta zona, ens sentim molt estimats. És tot un plaer veure com Cala Rajada, fa aquest esforç per organitzar unes festes tan participatives i a la vegada diferents a la resta!

-  Us fa il.lusió sonar al moll de Cala Rajada?
- És un espai impressionant i preciós, molt diferent al que estam acostumats i per a nosaltres és un alicient més.

- Ja podeu contar alguna anècdota del grup?
- N’hi ha moltes, però la majoria són per a majors de 18 anys...

- Què els hi diries als qui pensen que la música instrumental és avorrida?
- Fer música instrumental te dona la possibilitat de no haver d’estar tancat a una veu solista, nosaltres tenim la possibilitat de tenir múltiples “veus”: violí, flabiol, flauta travessera, acordió, piano,... això fa que cada part de cançó soni diferent. A part, fer metal amb una veu de violí o fer un mambo amb una veu de xeremia és original.

- Quins seran els vostres propers projectes?
- Preparar nou disc i obrir nous mercats, per exemple fa un parell de mesos vàrem anar a Anglaterra i va funcionar molt bé. Però sobretot passar-nos-ho bé tocant i experimentant amb la música!

 

Moltes gràcies i bona sort.