Dia 23 d’agost se va celebrar el Concert de Sant Bartomeu de la Coral s’Alzinar, amb el que la coral tanca la seva temporada d’actuacions. Amb un programa molt variat, el públic que omplia l’església de Sant Bartomeu va gaudir de les veus de la nostra coral.



De a mà de la nova directora, na Maria Antònia Gomis, la Coral s’Alzinar explora noves formes d’executar les cançons, utilitzant els canvis d’ubicació  dels cantaires i el joc corporal per donar un valor afegit a les seves interpretacions. El concert arrancà amb una cançó popular mallorquina “So de pastera”, harmonitzada per na Maria Antònia Gomis, amb Pere Llabata com solista. L’entrada per diversos indrets mentre els cantaries s’agrupaven cantant i alhora fent mamballetes.





Acte seguit el vicepresident de la Coral, en Ricard López, va presentar la vetllada comentant els canvis que havia sofert el grup en la seva direcció. Primer demanà un aplaudiment per n’Elionor Gómez-Quintero Garau, fundadora i directora de la coral des dels seus inicis i que va deixar la direcció per motius de salut. Tot el públic se va aixecar per dirigir-li una afectuosa ovació d’admiració i gratitud, sens dubte ben merescuda. “Elionor sempre serà la directora de la Coral s’Alzinar”. Després agraí al cantaire Yannick Wilken haver-se fet càrrec provisionalment de la direcció, fins que na Maria Antònia va agafar el timó.





El programa seguí amb el “Fandango menorquí”, cançó  popular harmonitzat per F Terral; la popular cançó de bressol “Hushabye, Nanita Nana” harmonitzada per M. Donnelly i G Strid, amb la col·laboració de Miquel Lliteres (flauta),  dedicada a n’Esperanceta; “Aubada” amb lletra de M. Tortell i música de M. Aguiló, harmonitzada per Joan M. Thomàs; la popular cançó italiana “Bella ciao”; “Califormia dreamin” del grup The Mama’s & the Papa’s, amb la col·laboració de  Neus Mestre i Maria Esperança Sancho (flautes travesseres).





Abans de cantar les dues darreres del programa la directora de la coral, Maria Antònia Gomis, va dirigir unes paraules al públic comentant les cançons triades pel programa.

Amb “Pie Jesu” de Ll. Webber, se creà  un ambient especial amb espelmes (tancaren els llums del temple) i situant els dos solistes, Bàrbara Femenias i Pedro Llabata, a cada banda de la nau. L’efecte el podeu veure en el vídeo del concert que en breu publicarem.



Amb “Amen” , una peça de gospel tradicional, la coral se posà d’esquenes al públic i  es giraven els solistes que per ordre de cant van ser : Baldomero Gutiérrez i Yannick Wilken; Joan Gevovard i Rafel Vives, Yolanda Gutiérrez i Maria Antònia Sureda; Maria Teresa Esteva i Joana Esther Llabata; Maria Esperança Riera i Maria Nieves Verdera; Francisca Estarellas i Antònia Vaquer; Pedro Llabata i  Bàrbara Femenias.





El cant de “Capdepera, Capdepera” de Jaume Fuster, tancà la vetllada convidant a tot el públic present. Actuaren com a solistes Guillem Garau i Joan Genovard.



Després de rebre una forta ovació, el públic va ser convidat a sortir a la plaça de l’església, on la coral va cantar el “Copeo matancer” amb una mica de coreografia.



Una vegada més la Coral s’Alzinar ens ha ofert un excel·lent concert, amb el que tanquen la temporada. Ara poden gaudir d’un merescut descans i agafar força i ànims per la propera temporada.